Tačiju vezuju ruke u Prištini? Sutra vanredna sednica kosovskog parlamenta o dijalogu

Kako su preneli prištinski mediji, predsednik parlamenta Kadri Veselji je rekao da će se na sednici raspravljati o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu 7. septembra

Vanredna sednica kosovskog parlamenta biće održana sutra, kada će predstavnici opozicije, kako su najavili, predstaviti Nacrt rezolucije koja će onemogućiti predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da u Briselu razgovara o razgraničenju sa Srbijom.

Zašto je u interesu Srbije da što pre reši kosovsko pitanje? Vreme radi za Albance, sve nas je manje na KiM

Kako su preneli prištinski mediji, predsednik parlamenta Kadri Veselji je rekao da će se na sednici raspravljati o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu 7. septembra, i obavezama predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, ukoliko na dnevnom redu bude "razmena teritorija" ili "korekcija granica".

Veselji je rekao da očekuje dugu debatu o dijalogu.

Kadri Veselji - Foto: Profimedia/Corbis

Veselji, međutim, nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Političke komentare ćemo ostaviti za sutra, rekao je Veselji, prenela je KTV.

Predstavnici opozicije su rekli da će parlamentu predložiti rezoluciju koja će Tačija onemogućiti da u Briselu razgovara o razgraničenju, odnosno "podeli Kosova" ili "korekcije granice" sa Srbijom.

Prema pisanju prištinske GazeteExpress u Predlogu rezolucije, između ostalog stoji, da "niko nema pravo da pregovara i potkopava teritoriju Kosova".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava

    3. septembar 2018 | 12:47

    Strane sile im okreću leđa!Lepo!To su trebali odavno i ne bi ova farsa oko njihove lažne države pravila toliko problema.

  • niki

    3. septembar 2018 | 13:22

    Pristina kao da nije zainteresovana da se problem KIM vec jednom resi.

  • Jovan

    3. septembar 2018 | 12:50

    Neće im vredeti sastanak ako je Tačiju naređeno od strane neke supersile da napravi sporazum, klima se menja. Ne mogu doveka Albanci da prave nered.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA