Haradinaj preti ratom: Ako dođe do pomeranja granica, trebaće vojničke čizme

- Granice Kosova su uspostavljene vojničkim čizmama, a ne za stolovima i u pregovorima - rekao je Ramuš Haradinaj

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je čak i sam razgovor o "pitanju granica Kosova" opasan po stabilnost regiona, prenosi prištinski portal "Telegrafi".

Čini mi se da smo u "kritičnoj fazi" dijaloga: Ljajić poručuje - Srbiji ne odgovara zamrznuti konflikt na Kosovu (VIDEO)

- Granice Kosova su uspostavljene vojničkim čizmama, a ne za stolovima i u pregovorima... Ako se one pomere, mnoge vojničke čizme sa obe strane biće ponovo potrebne - rekao je Ramuš Haradinaj televiziji Klan sa sedištem u Tirani.

Naveo je da neće prihvatiti nikakav dogovor sa Beogradom koji podstiče "izmenu granica" i da taj plan ne smatra ozbiljnim.

Mislim da je izmena granica deo Tačijeve političke taktike-Foto: president-ksgov.net

- Posle svega što se dogodilo, ne mogu da verujem da je predsednik Hašim Tači to smatrao ozbiljnim projektom. Mislim da je to deo njegove političke taktike - zaključio je Haradinaj.

OTVARAMO GRANICU SA ALBANIJOM ZA NOVU GODINU

S druge strane, prištinski portal Zeri prenosi da je Haradinaj najavio da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije.

Ovaj medij navodi da je ta nada Haradinaja zasnovana na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Zeri podseća da je Haradinaj u jednom intervjuu ranije rekao da je, kada je putovao za Tiranu, pola sata čekao da uđe u Albaniju i pola sata da uđe na Kosovo.

Haradinaj je rekao da je sa premijerom Ramom i ostalim kolegama razgovarao o tome da se u novogodišnjoj noći granica između Kosova i Albanije otvori-Foto: Tanjug/AP

Na konstataciju novinara da "u svim ostalim zemljama EU nema granica, te da su granice ostale samo ruševine prošlosti" i pitanje šta će Priština uraditi da ih ukloni, Haradinaj je rekao da je sa premijerom Ramom i ostalim kolegama razgovarao o tome da se negde na prelasku iz jedne godine u drugu, ta granica otvori.

Na insistiranje novinara da kaže da li će to biti u novogodišnjoj noći, Haradinaj je rekao da se nada.

- Nadam se da hoćemo. Konačno. Biće kamera. Biće praćenja, ali neće biti fizičke prepreke, neće biti fizičkog prisustva kontrole - rekao je Haradinaj, a preneo portal Zeri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada Savic

    20. septembar 2018 | 20:26

    Samo moze da sanja. Haradinaj mnogo buce a EU i dalje cuti.

  • Milance

    20. septembar 2018 | 20:07

    Ocigledno stavlja do znanja da oni zele nemire, a nikako sporazumno resenje.

  • Nevena

    20. septembar 2018 | 21:14

    Izjava Haradinaja dokazuje po ko zna koji put da Kosovo nije spremno za dijalog, a kamoli za konacno resenje statusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA