Han ima poruku za 5 država EU koje nisu priznale Kosovo: Ili izvozimo stabilnost ili uvozimo nestabilnost

Smatra da je pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine neophodan, čak i ključan za region

  • 72

Evropski komesar Johanes Han izjavio je za španski "El pais" da se nada da će postizanje pravno obavezujući sporazum između Beograda i Prištine, dovesti do toga da pet država članica Evropske unije, koje nisu priznale Kosovo, razmotre svoju odluku.

Koji izazovi očekuju region u narednom periodu? Han sa šefovima diplomatija Zapadnog Balkana, a ovo su zaključci sastanka (FOTO)

- Zajednička pozicija o Balkanu unutar EU je takav da ili izvozimo stabilnost ili uvozimo nestabilnost. Iskustvo nam je pokazalo da se mir i stabilnost na Balkanu mogu postići samo kroz evropsku perspektivu - rekao je Han, prenosi "Koha".

Smatra da je pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine neophodan, čak i ključan za region.

Odgovarajući na pitanje o poziciji Španije prema Kosovu, Han je istakao da je Španija doprinela stabilnosti regiona.

- Imamo strateške sporazume sa Kosovom. Moramo da pustimo Kosovo i Srbiju da dođu do sporazuma, a ako se on postigne, videćemo šta su sledeći koraci - rekao je Han, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vila

    17. oktobar 2018 | 02:50

    Imaju strateske sporazume sa Kosovom! Sta reci! Mi vama nezavisnost a vi nama Trepcu i ostalo....

  • Ja

    17. oktobar 2018 | 06:58

    Kosovo je Srbija!!!!! I sta sad,hocete da me optuzite mozda da sam rasista ili mozda za govor mrznje? Ma ne verovatno da se moj komentar nece ni objaviti kao ni mnogi predhodni,Ali... Kosovo jeste Srbija bilo I bice zauvek,to ne mozete i necete promeniti kakvom god silom da se sluzite....sve vam je to privremeno I kratkotrajno, Bog cuva Srbiju.

  • Darko

    16. oktobar 2018 | 21:12

    Evropska demokratija, teraju te na sve nacine da radiš kako oni hoće. Razlika između njih i Staljina je da te Staljin terao pištoljem i da je sve brze išlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA