RIBA UVEK SMRDI OD GLAVE: Kacin poručio da vlast treba da hapsi svoje ljude

Jelko Kacin, izvestilac EP, poručio je novim liderima da neće preživeti mandat ukoliko ne počnu borbu sa sistemskom korupcijom i podsetio "da riba uvek smrdi od glave"

  • 1

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin poručio je da vlast treba da počne da hapsi svoje ljude ako hoće da EU ozbiljno shvati Srbiju.

Kacin ocenjuje da ukoliko novi politički lideri u Beogradu budu krenuli u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije unutar svojih stranaka i u svom najužem okruženju, onda mogu sačuvati i ojačati poverenje i napraviti od Srbije pravnu državu.

Ako se novi lideri zadovolje ''četvrtom ligom'' i odmah ne udare na sistemsku korupciju, Vlada Srbije neće odgovoriti na očekivanja svojih građana i EU, i neće preživeti ceo mandat, rekao je Kacin, podsećajući na narodnu poslovicu - "da riba uvek smrdi od glave".

Dačić Kacinu: Srbiji nisu potrebne lekcije!

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je poseta izvestioca Jelka Kacina Srbiji bila “ponajmanje politička” i poručuje da se Srbiji ne mogu tek tako deliti lekcije.

- Malo snizite ton – rekao je on, ističući da poštuje Kacina, sa kojim dugo godina sarađuje, ali da mora imati u vidu da je Srbija ipak ravnopravan deo Evrope. Opširnije o ovome pročitajte ovde.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    30. avgust 2012 | 10:33

    da li u tu ,,ribu,, spada i njihov evropejac Cedomir Jovanovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA