LDP UZVRAĆA PROKIĆU: Nezadovoljan si jer nisi poslanik!

Prokić ne bi trebalo da ima razloga za nezadovoljstvo, to što nije dobio poslanički mandat rezultat je toga što je LDP osvojio 19 mandata, a Prokić je bio 20. na listi, kažu u ovoj stranci koja će u petak raspravljati o njegovom slučaju

  • 1

Poslanik LDP-a Bojan Đurić kaže da će na lične uvrede, koje su najveći deo sadržaja pisma funkcionera te stranke Nenada Prokića, odgovoriti lično, a da je ključna politička primedba da je LDP "izgubio oštricu" apsurdna i neutemeljena.

- U lične ocene neću ulaziti, ali generalno mogu da kažem da ne verujem u principijelna nezadovoljstva koja se pojave onda kada se izgubi mandat - isiče Đurić.

On dodaje da Prokić ne bi trebalo da ima razloga za nezadovoljstvo i da je to što nije dobio poslanički mandat rezultat toga što je LDP osvojio 19 mandata, a Prokić je bio 20. na listi.

Đurić demantuje i da se nije razgovaralo o izbornom neuspehu u Beogradu, rekavši da se o tome raspravljalo na organima stranke, kojima je i Prokić prisustvovao.

Tvrdnje da će Prokić biti "isteran iz stranke" su, kako je rekao, netačne, i to potkrepio podatkom da je na sednici Glavnog odbora, koja je održana u nedelju 28. oktobra, "Prokić kooptiran za člana tog tela".

Đurić je naveo da će biti izabran novi Gradski odbor LDP-a u Beogradu i da ne misli "da bilo kome treba da lete glave zbog loših rezultata u Beogradu, jer su se izbori u glavnom gradu sveli na izbore između Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa".

Osvrnuvši se na primedbe o finansijskim izveštajima, Đurić je rekao da su one apsolutno apsurdne, da su oni u regularnoj proceduri usvajani na organima LDP-a, podnošeni svim nadležnim državnim institucijama i podsetio da ih svako u bilo kojem trenutku može pronaći na sajtu stranke.

Nekadašnji poslanik LDP-a Vesna Pešić tu stranku, čini se, jedva pamti.

- Stvarno ne znam šta oni sada rade i šta se tamo dešava - kaže Pešićeva.

Na podsećanje da je njenu odluku da napusti LDP najoštrije komentarisao upravo Prokić, koji sada, godinu i po dana kasnije, kritikuje rad stranke, dodaje:

- Ne znam da li mi je tada zemerao i šta, nisam nikada s njim pričala o tome, kao što ne znam ni šta on sada zamera stranci. Neka radi čovek šta radi, ne bavim se time, nisam u kontaktu s njima već dugo.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović zakazao je za petak sednicu Predsedništva stranke na kojoj bi trebalo da se razmatra i "slučaj Prokić"

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista

    1. novembar 2012 | 12:36

    čovek govori istinu. Mazga koja vodi stranku gleda u telefon dok drugi pričaju i sl. Imbecilno je dalje pričati o ovoj stranci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA