NAGRADA U NEMAČKOJ: Tadiću priznanje za političko delovanje

Lideru DS-a gradonačelnik nemačkog grada Gote uručiće nagradu "Crveni Bok" koja se dodeljuje za izuzetno političko delovanje i zalaganje za socijaldemokratiju

  • 2

Lideru DS Borisu Tadiću danas će biti uručena nagrada "Crveni Bok" koja se u Nemačkoj dodeljuje za izuzetno političko delovanje i zalaganje za socijaldemokratiju.

Nagradu će mu uručiti gradonačelnik nemačkog grada Gote, saopšteno je iz Demokratske stranke.

U obrazloženju za dodelu nagrade Borisu Tadiću navodi se da njegov angažman na izgradnji demokratije i doprinos približavanju Srbije Evropskoj uniji "zaslužuju najviše priznanje i vrednovanje svih ljudi u Nemačkoj i Evropi".

Nagrada "Crveni Bok" dodeljuje se u znak sećanja na Vilhelma Boka, oca osnivačkog kongresa Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) 1875. godine u Goti.

Tom nagradom odaju se priznanja ličnostima koje su se u zemljama srednje i istočne Evrope i u zemljama Balkana na izuzetan način založili za socijademokratiju, dodaje se u saopštenju DS.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kostic

    1. novembar 2012 | 08:52

    E Tadicu nista ti to nepomaze za srbiju nisi nista uradio

  • Rista

    1. novembar 2012 | 12:07

    Jel ovo neki fazon ili ce mu dati sve što se može ne bi li srbi shvatili kako su pogrešili. Pa mislim da je ovo smešno koliko žele da nam nametnu krivicu! Koliki su oni ,,srboljubci" su već pokazali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA