ŽIVKOVIĆ: Svi su dobrodošli u moju novu stranku!

Nekadašnji premijer Zoran živković osniva stranku levog centra čiji će se program biti poznat za nekoliko nedelja. "Biće dobrodošli svi koji se prepoznaju, uključujući i ljude iz DS-a", kaže bivši premijer

  • 2

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da će za nekoliko nedelja biti poznati program i status njegove nove političke stranke.

Živković, koji je juče nakon završetka Glavnog odbora demokrata na svom Fejsbuk nalogu napisao da više neće biti član DS-a, odlučio je da formira novu partiju i kazao da će to biti stranka levog centra, te da je dobrodošao svako ko se prepozna u njenom novom programu.

- Izašao sam juče iz DS i nisam razmišljao o tome da li bi neko pošao za mnom ili ne. U narednih nekoliko nedelja biće poznat status i program te nove stranke, tako da svako ko se tu prepozna i čini mu se da ima smisla da se angažuje, za njega će biti mesta u mojoj partiji. Da li će to biti ljudi iz DS, to zavisi samo od njih - rekao je Živković.

Ta partija će, kako je rekao, nastaviti tamo gde je DS stala još 2004. godine i dodao da će ona biti spremna da nastavi proces reformi i modernizacije Srbije, ono što je započela DS.

- To znači da će stranka biti centar levo, sa apsolutnim i najvažnijim ciljem da osposobi Srbiju za sva iskušenja 21. veka - istakao je Živković.

Nekadašnji premijer rekao je da je u Srbiji najveći problem ogroman broj nezaposlenih, ali i korupcija, to što se ne poštuju ljudska i manjinska prava i što država nije ostvarila uslove za slobodno tržište u kome "caruje monopol".

- Ako imate državu koja nije decentralizovana i koja je i dalje u nekom starom sistemu, to su sve uslovi koji dovode do toga da nemate mogućnopsti da zainteresujete investitore domaće i strane, a bez toga nema ni novog zapošljavanja - ukazao je Živković.

Živković je dodao i da je DS u poslednjih nekoliko godina napustila svoj "izvorni" pravac, te da više neće u medijima komentarisati bilo šta što ima veze s tom strankom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    6. novembar 2012 | 00:11

    i ovaj se dobro nakrao...treba svima poreklo imovine od pre 5.oktobra kad smo im ukazali poverenje...i naravno,pohapsiti bagru

  • Hoki

    6. novembar 2012 | 15:35

    Stranka ce da se zove "ujedinjeni vinogradari i cevapdzije"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA