ŠUTANOVAC I ĐELIĆ: Đilas ne proziva nas!

Novi lider DS traži od svih bivših ministara da vrate poslanički mandat, saznaje Telegraf. Nekadašnji ministar odbrane veruje da se to ne odnosi na njega, ostali ćute

  • 0

Novi lider Demokratske stranke Dragan Đilas od svih ministara u prethodnoj Vladi, bez izuzetka, očekuje da vrate poslanički mandat, saznaje Telegraf.rs!

U aktuelnom sazivu Skupštine, osim Vuka Jeremića, predsednika Generalne skupštine UN, koji je iz Njujorka poručio da mu ne pada na pamet da vrati mandat, nalaze se i Mirko Cvetković, Dušan Petrović, Milan Marković, Oliver Dulić, Snežana Malović, Božidar Đelić i Dragan Šutanovac.

Upravo se potonji dvojac jedini danas oglasio. Za razliku od Šutanovca, koji sre nije prepoznao u Đilasovoj prozivci, Đelić je elegantno izbegao da  odgovori na ovo pitanje.

- Ne osećam se prozvanim - kratko je rekao Šutanovac.

Bivši ministar za nauku i tehnološki razvoj i poslanik DS-a  izjavio je za Telegraf da načelno podržava ideju Dragana Đilasa "o podnošenju odgovornosti".

- Pozdravljam predlog Đilasa da bivši ministri podnesu odgovornost. I ja sam to uradio 9. decembra 2011. godine kada sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Vlade Srbije jer nismo dobili status kandidata za članstvo u EU - rekao je Đelić.

Međutim, Đelić nije želeo da se izjasni da li to znači da će podneti ostavku na mesto poslanika.

Ostali bivši ministri, a sada poslanici demokrata, nisu želeli da komentarišu Ðilasovu izjavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA