EKSKLUZIVNE FOTKE: Kad je Pajtić bio glumac! (FOTO)

"Posle probe, mi svi odemo u kafanu, a Bojan kući da uči", priseća se upravnik pozorišta u kome je vojvođanski premijer debitovao kao glumac

  • 1

ODREKAO SE HOLIVUDA ZARAD POLITIKE! Malo više kose na glavi, i pozorišna scena umesto skupštinske govornice, nekad glumac, danas političar - Bojan Pajtić iz  mlađih dana. Aktuelni premijer Vojvodine i potpredsednik DS-a pre nego što je postao političar od karijere, uspešno je gradio glumačku karijeru u pozorištu, čemu verovatno duguje dobru dikciju i snalaženje u javnim nastupima.  Za svoju glumu Pajtić je čak bio i nagrađivan.

U amaterskom pozorištu u rodnoj Senti, Pajtić je krajem 80-ih godina vrlo aktivno učestvovao u repertoaru Kamerne scene Miroslav Antić. Svoje glumačko umeće pokazao je još u pozorišnoj sezoni 1987/88 u predstavi "Staklena menažerija". Sledeća sezona 1988/89 mladom Pajtiću donela je i nagradu za glumu. Za ulogu u predstavi "Političko venčanje", koja je igrala sedam puta, prvi čovek vojvođanskih demokrata bio je nagrađen kao najbolji mladi glumac na zonskoj smotri.

Nastup na daskama koje život znače Pajtić je imao i u predstavi "Umorni" početkom 90-ih, a pogledajte kako je izgledao u predstavi iz 1992/93 "Rat u spavaćoj sobi":

Jedan od osnivača Kamerne scene i prvi upravnik Branislav Unginović u razgovoru za Telegraf.rs se sa zadovoljstvom seća rada sa Pajtićem, i otkriva da je od malena pokazivao talenat za glumu.

- Bojan je bio jako talentovan i radan, nikada nije kasnio na probe. Od kad se prihvatio predstava, jako se predano i profesionalno ponašao. Čak i kasnije, kada je već bio na fakultetu u Novom Sadu, uvek je na vreme stizao na probe. Još u mladosti je bio dečko na svom mestu, sa nogama na zemlji. Posle probe, mi svi odemo u kafanu, a on kući da uči - priseća se Unginović.

Posebnih anegdota vezanih za Bojanove nastupe, kako pamti, nije bilo, ali na pitanje da li je kod devojaka imao poseban status, kao glumac, Branislav kroz smeh dodaje: "Pa naravno, glumci..."

Bojanovo interesovanje za glumu je, kaže, bio logičan sled okolnosti s obzirom na to da u njegovoj porodici postoji duga istorija te umetnosti.

- Bojanovi baba i deda su takođe bili glumci, kao i njegov otac Laza, koji je i danas aktivan. Zbog silnih obaveza, danas ne dolazi redovno na naše predstave, ali kad god stigne svati - kaže on.

Predstava "Staklena menažerija" je prva predstava Kamerne scene, ali ne i jedina u kojoj je Bojan zaigrao.

- Još dok je bio u osnovnoj školi, igrao je u predstavi "Olovka piše srcem", u pozorištu Stevan Sremac. Od malih nogu je bio komunikativan i pokazivao talenat - objašnjava Unginović.

Danas "svom matičnom pozorištu" pomaže tako što ih uputi da se jave na konkurs koji raspiše Pokrajina, i tako probaju da dođu do sredstava. Da li će i Pajtićeva deca nastaviti porodičnu glumačku tradiciju, Unginović ne može da proceni jer, kako kaže, potrebno je uputiti ih u tom smeru još od malena.

Od vojvođanskog premijera, nažalost, tokom dana nismo uspeli da čujemo kako on danas gleda na svoje glumačke dane, jer je trenutno u Kini na službenom putu.

(A. Popović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA