Prestolonaslednik Aleksandar: Hag da obavi reviziju svih presuda Srbima!

"Još jednom, Tribunal u Hagu nije uspeo da sprovede zakon. Umesto zakona, sprovode pristrasnu politiku i vraćaju nas u nesrećne devedesete", kaže prestolonaslednik

  • 2

Prestolonaslednik Aleksandar Karadorđević izjavio je da Haški tribunal ima obavezu da obavi reviziju svih presuda u slučaju Srba i da je to jedino pošteno, kao i da je razočaran oslobađajućom presudom u slučaju Ramuša Haradinaja, Idriza Baljaja i Ljahija Brahimija.

Današnjom presudom su, kako je dodao princ Aleksandar, poniženi svi Srbi i ignorisane srpske žrtve i prognani građani.

Kako se navodi u saopštenju, Haradinaj, Baljaj i Brahimij su, umesto da budu osuđeni za nedela i zločine protiv čovečnosti protiv srpskih i romskih civila u logoru u Jablanici 1998. godine, oslobođeni.

- Ovakve presude hrane separatizam, podrivaju mir u regionu i škode naporima za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine - ocenio je princ Aleksandar.

On je naveo i da je potpuno šokiran Haškim tribunalom i njegovim "čudnim odlukama, koje će dovesti do dalje eskalacije krize između Beograda i Prištine".

- Još jednom, Tribunal u Hagu nije uspeo da sprovede zakon. Umesto zakona, sprovode pristrasnu politiku i vraćaju nas u nesrećne devedesete - poručio je Karađorđević.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssasa

    30. novembar 2012 | 00:08

    sve ako tebe poslušaju

  • Filip Štark

    29. novembar 2012 | 23:44

    Bravo Aleksandre! Mudro zboriš. Samo što od te rabote nema ništa. Najbolje bi bilo da posle svega puste Šekija, iako je, realno, još manja cvećka od oslobođenih sotona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA