ZBOG SPOMENIKA: Teroristi iz OVPBM prete Dačiću!

- Vrlo lako ćemo ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke ukoliko srušite spomenik! Pozivamo Srbiju da prednost da dijalogu kako bismo se danas sreli za pregovaračkim stolom, a ne sutra u šumi - prete bivši borci iz Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe

  • 8

Bivši pripadnici rasformirane OVPMB zapretili su predsedniku Vlade Ivici Dačiću oružanim sukobom ako Vlada Srbije pokuša da sruši spomenik OVPMB u Preševu! Gradonačelnik Preševa Ragimi Mustafa kaže da ne zna ništa o pretnjama.

Na sajtu "Preševa jone" oni su naveli da će "vrlo lako ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke".

Odgovarajući na najave i pretnje premijera Srbije Ivice Dačića da će Srbija silom ukloniti spomenik pripadnicima bivše OVPMB ukoliko

to vlasti u opštini Preševo ne učine, komandant Ljulji Ljuljzim Ibiši je rekao da su spremni da se tome suprotstave, ako je potrebno - i oružjem.

- Mi kao bivši pripadnici i komandanti OVPMB zbog evropskih integrativnih procesa smo dali prioritet dijalogu i nastojanjima da probleme rešavamo kroz razgovore, uz nadu da će se zaustaviti represija Srbije prema etničkim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Međutim, zbog stalnih provokacija Žandarmerije i zbog pretećih izjava Dačića ispada da Beograd ne interesuje ni dijalog niti stabilnost u regionu - kazao je Ibiši.

S druge strane, Šefket Hasani, poznat pod nadimkom "Poeti" (Pesnik), rekao je da će se, ukoliko dirne u spomenik OVPMB u Preševu, Dačić susresti sa 500 spremnih vojnika sa Zapada. Hasani je pozvao Srbiju da prednost da dijalogu "kako bismo se danas sreli za pregovaračkim stolom, a ne sutra u šumi".

GRADONAČELNIK PREŠEVA NE ZNA ZA PRETNJE!

- Otkud znam za pretnje? Imam pravo da ne znam - rekao je gradonačelnik Preševa Ragimi Mustafa.

Mustafa  je rekao šta misli o pozivu Ivice Dačića da spomenik teroristima bude uklonjen...

-Neka Dačić radi šta hoće! On to može, on je premijer i ministar unutrašnjih poslova, i on u Preševskoj dolini može da radi šta hoće! Mi želimo mirnim putem da se dogovorimo. Na vandalizam nećemo odgovarati vandalizmom - zaključio je gradonačelnik Preševa.

DRŽAVA ĆE SILOM SRUŠITI SPOMENIK!

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će, ukoliko vlasti u Bujanovcu i Preševu sami ne uklone spomenik pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) u centru Preševu, država to učiniti silom.

(Telegraf.rs / Beta / Izvor: S media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    26. decembar 2012 | 15:39

    Dobro šmekeru Šiptarski,seti se šta vam je nas 500 radilo na paštriku...jeste li bežali u albaniju nazad vrišteći jajaro šiptarska,bili smo vas gde god smo se dovatili..nato nas je kidao,albanske haubice i tenkovi,cela nato logistika i "strateška avijacija",seti se vasih noćnih napada..kad vas pustismo na 30 metara,pa svi po tri kašikare i na brze rafale u nivou trave...svetleće minobacačke..imasmo vas na dlanu..još čujem vašu šiptarsku vrisku,pogibelj,i bežaniju!!!!!

  • Sandzak

    26. decembar 2012 | 15:41

    Otisao Dacic u RS da jede i da se najede !!! A oko kucu viju siptari kolo !!! Ostavi se vec jednom RS to nije nase pogledaj bre prazna debela utovljena glavo sta se radi po Presevu i Bujanovcu pa ta stoka je puna oruzja !!!!! Salji zandarmeriju sta cekas !!!!

  • Beretka

    26. decembar 2012 | 14:27

    Eeee moj čika Dačo trebas da das pod hotno ostavku u policiji i vladi kad si dozvolio da ti se neki tamo vukojebci iz šume mešaju tako reci u tvojoj kuci ako ovako nastave ocekuj jos jedan spomenik u Knez Mihajlovoj i gotovo posle nece biti ni Beogradckog pasaluka .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA