Kuči: Institucije Kosova su zabranile posetu Nikolića Gračanici!

- Institucije Kosova su te koje nisu dozvolile predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Kosovo na Božić 7. januara, a on će moći da dođe tek onda kada se obezbedi reciprocitet - kaže zamenik premijera Kosova

  • 4

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Kosovo na Božić 7. januara.

Kako prenosi elektronsko izdanje dnevnika "Ekspres", Kuči je rekao da će Nikolić moći da poseti Kosovo jedino ako se obezbedi reciprocitet, odnosno kada se liderima Kosova omogući poseta Albancima u Preševskoj dolini.

Prema njegovim rečima, ta odluka doneta je nakon konsultacija sa međunarodnim partnerima.

U saopštenju Pres-službe predsednika Srbije navedeno je da je Tomislav Nikolić 28. decembra 2012. podneo zahtev misiji Euleks u Prištini da 7. januara 2013. u Gračanici prisustvuje božićnoj liturgiji.

"Ekspres", međutim, piše da je Nikolić zahtev poslao kancelariji EU u Beogradu, koja ga je prosledila specijalnom izaslaniku EU na Kosovu Samjuelu Zbogaru, koji je taj zahtev prosledio vladi Kosova na odlučivanje.

Nikolić je u današnjem saopštenju najoštrije osudio nesposobnost misije Euleks na Kosovu i Metohiji da odgovori na njegov zahtev da u manastiru Gračanica prisustvuje božićnoj liturgiji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • siptar power

    5. januar 2013 | 19:40

    Hahhahahaha jos malo,pa da ide i za beograd treba da pita kod nas ..

  • brza strela

    5. januar 2013 | 17:02

    Ko si ti da uzmeš ime moga plemena za svoje prezime.ti Tomo slobodno sedi u Auto i idi .nije daleko.do Nisa imas da ga nazovem Auto put.ukljuci se za Auto put takozvani za Skopje pa se iskljuci za prokuplje.tu ti je put onako, Jos Tito ga je pravio,pa moras kroz Prokuplje tu je guzva, nastavi za Krusumliju.pazi na rupe i na ogranicenja.od kuršumlije do kosova ti je uzas put,valjda ce nekad da ga asfaltiraju.pa srecan put

  • mrki

    5. januar 2013 | 14:37

    stati rade ovi siptari;-)hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA