Nikolić: EU dobro da se razmisli da li je neutralna! (VIDEO)

"EU mora dobro da razmisli kad ubeđuje Srbiju da je statusno neutralna i da želi da pomogne da svi živimo bolje i da li je na današnji dan pokazala u stvari svoje pravo lice", kaže predsednik Srbije

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da će stav Evropske unije o njegovom odlasku na Kosovo i Metohiju biti osnov za dalje pregovore i ponovio je da je Božić želeo da provede tamo gde je najteže - na Kosovu, ali da evropska zajednica nije položila taj ispit.

- EU mora dobro da razmisli kad ubeđuje Srbiju da je statusno neutralna i da želi da pomogne da svi živimo bolje i da li je na današnji dan pokazala u stvari svoje pravo lice - kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao da će taj stav Unije biti osnov za pregovore.

- Ovo je u stvari biti ili ne biti - da li predsednik može da ode na teritoriju KiM ili ne i o čemu mi onda pregovaramo. Ja nisam tražio da idem u političku misiju već u versku misiju, ali tamo nema ljudi koji veruju u Boga - kazao je Nikolić novinarima posle božićne liturgije u Sabornoj crkvi.

Odgovarajući na pitanje hoće li tražiti opet dozvolu da ide na Kosovo, Nikolić je rekao: "ja da tražim dozvolu za koju znam da više niko nikad neće da mi je da - neću".

Predsednik je dodao i da su građani Srbije i do sada prolazili kroz mnogo teškoća i iskušenja i da su navikli na muku i odricanja.

- Ne treba ih uopšte podsećati koliko iz toga mogu da izađu jači. Uvek smo izlazili jači i ja očekujem da ove godine izađemo jači, zbog toga što smatram da je naš točak do dna dohvatio blato i da sada treba da počne da izlazi napolje uz saradnju svih - poručio je predsednik.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjam Bg

    7. januar 2013 | 16:54

    A ti kao "ozbiljan " politicar morao bi da malo razmislis pre nego sto das ovako glupu izjavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA