Bogdanović: Dačićeve izjave o Kosovu su opasne!

- Jedna izjava čuje od premijera Dačića, druga od šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, treća od njegovog zamenika Krstimira Pantića - kaže bivši ministar za KiM

  • 4

Bivši ministar za KiM Goran Bogdanović ocenio je da su opasne izjave premijera Ivice Dačića o Kosovu i EU jer u toku dana da više različitih izjava.

- Lično smatram da su takve izjave opasne. U ovom trenutku kada sve napore ulažemo da dobijemo datum za pregovore (sa EU), sa druge strane imate izjavu premijera, visokog zvaničnika Vlade, da datum za pregovore nije ni toliko bitan i da nismo spremni da možda pravimo neke ustupke - kazao je Bogdanović.

Bogdanović, poslanik opozicione Demokratske stranke u Skupštini Srbije, dodao je da je zapravo Srbija napravila sve ustupke kada je reč o Kosovu.

- Nemoj niko da nas laže, da nas niko zamajava. Sve ono i što je međunarodna zajednica i Priština tražila, a posebno ono što je Ahtisarijev plan, to je, nažalost, sve prihvaćeno, čak i više od toga - rekao je Bogdanović.

On je kazao da se jedna izjava čuje od premijera Dačića, druga od šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, treća od njegovog zamenika Krstimira Pantića, i da su sve te izjave konfuzne i sve su različite.

Bogdanović je kazao da je zbog toga tražio da Dačić najkasnije za 14 dana dođe u Parlament i poslanicima objasni šta je dogovoreno u Briselu.

- A ne da svako jutro, mi koji smo u mogućnosti, otvaramo sajt 'Koha ditore', 'Ekspresa' ili ne znam kojeg medija iz Prištine i da saznajemo šta se dogovaralo i šta se dogovorilo u Briselu. Mislim da je to pre svega poražavajuće za nas kao narod i državu ako mi iz prištinskih medija saznajemo pravu istinu. To spinovanje i autocenzura nikada nije bila takva kao što je sada što se tiče Kosova - rekao je Bogdanović.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    8. mart 2013 | 20:56

    Ne lupetaj matori tetrebu.treba lagati da bude bezopasno.glumci poput tebe su rasturili srbiju.

  • Vitomir KM

    8. mart 2013 | 20:13

    Ti i tvoji ste nam zamesili sve, tako da nemate moralnu osnovu da bilo koga kritikujete. Pogotovu ti gospodine bivsi Ministre koji toboze zivis na KIM. Nafatirao se para, zivi u Bg-u deca mu studiraju u Bg, i nema prava da bilo koga kritikuje.

  • roki

    9. mart 2013 | 17:33

    Sve veliki Srbi a vamo i siptarsked novine poceli da citaju,bas su vas sipci dobro dresirali,bice nesto i od vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA