SELAKOVIĆ: Venecijanska komisija pomaže reformu pravosuđa

- Cilj nam je da pravda u Srbiji postane dostupna, mnogo efikasnija, nezavisna i prisutnija u svim delovima naše zemlje, što će konačno početi da se ostvaruje ispravljanjem grešaka koje su, između ostalog, nastale i u stvaranju sadašnje sudske mreže - poručio je srpski ministar pravde

  • 0

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da će Venecijanska komisija dostaviti Srbiji mišljenja i komentare koji će pomoći da na najbolji način budu ispravljene greške koje su učinjene u započetoj reformi pravosuđa.

Učestvujući na 94. plenarnom zasedanju Venecijanske komisije, Selaković je naglasio da je Ministarstvo pravde početkom 2013. godine uputilo toj komisiji na mišljenje nacrte predloga o izmenama i dopunama tri pravosudno-organizaciona zakona, zakona o sudijama, o uređenju sudova i zakona o javnim tužilaštvima.

- Cilj nam je da pravda u Srbiji postane dostupna, mnogo efikasnija, nezavisna i prisutnija u svim delovima naše zemlje, što će konačno početi da se ostvaruje ispravljanjem grešaka koje su, između ostalog, nastale i u stvaranju sadašnje sudske mreže - rekao je Selaković, i dodao da put ka tom cilju nije lak i da je za njega potrebno vreme.

- Moramo imati uvid u stvarno stanje u sudovima, javnim tužilaštvima i moramo identifikovati probleme sa kojima se susreću sudije i
tužioci. Najvažnije je znati sa kakvim problemima se suočavaju građani Srbije na putu do pravde, jer oni najbolje osećaju efekte funkcionisanja pravosuđa - poručio je ministar.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA