VASIN: Obračun sa pokrajinom preko RBV!

- Kampanja koja se vodi protiv RBV, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine kriminalizuju, danas je dobila epilog u vidu privođenja tri bivša rukovodioca - rekao je Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin

  • 2

Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin rekao je da zahtevi za ostavkom Vlade Vojvodine, nakon hapšenja u vezi sa Razvojnom bankom Vojvodine, pokazuju da je reč o "političkom obračunu".

- Zahtevi za ostavkama članova Vlade Vojvodine, koji su usledili odmah nakon privođenja, uveravaju nas da je u pitanju politički obračun sa legitimno izabranom većinom u Skupštini Vojvodine i Vladi Vojvodine - naveo je Vasin u saopštenju.

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove zatražio je, nakon hapšenja tri osobe iz RBV, da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani prevremeni pokrajinski izbori. 

Policija je danas saopštila da je uhapsila tri osobe iz vrha RBV, osumnjičene da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona evra.

Razvojna banka Vojvodine saopštila je da nije pričinjena šteta u poslovanju te banke, jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj je u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija pozitivno procenio njihovu naplativost.

Miroslav Vasin je u saopštenju naveo da su hapšenja usledila nakon nekoliko meseci "političke i tabloidne represije".

- Kampanja koja se vodi protiv RBV, u pokušaju da se njeno poslovanje, a sa njom i Vlada Vojvodine kriminalizuju, danas je dobila epilog u vidu privođenja tri bivša rukovodioca. Ovo se radilo tako što se Razvojna banka vezivala za poslovanje i probleme Metals banke, a u medijima su danima najavljivane istrage i hapšenja - piše u saopštenju.

On je dodao da Vlada Vojvodine "neće nikome suditi pre suda" i nikoga proglašavati krivim dok se to ne dokaže.

- Neophodno je utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, o kojem se istraga mora voditi u nadležnim institucijama, a ne u tabloidima, niti je mogu voditi političke stranke i njihovi funkcioneri - piše u saopštenju.

Vasin je dodao da će epilog ovog slučaja dokazati da li je RBV imala isti tretman kao i ostale banke u državnom vlasništvu ili su određeni nivoi vlasti činili sve da bi ona bila kompromitovana i uništena.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • inzagi

    24. mart 2013 | 07:55

    Jest, kad su u pitanju ovakve velike pljačke, koje se ne mogu organizovati i sprovesti bez vlasti, uvek je to "politicki" obracun! Sto se Vasin toliko upinje da brani RBV, ako je sve cisto? opozicija, naravno, trazi ostavke, radi svoj posao, a posao DS-a i vlasti u Pokrajini jije da brani pljacku koja je evidentna i bice dokazana! Svi se prave "mutavi", a pogotovu dr. Pajtić i družina. Ako "nisu znali" da im mafijaški bos kupuje firme i zemlju po Vojvodini, ako nisu znali da taj isti pravi vile po Tatarskom brdu, ako sad "nisu znali" za Metals banku, RBV, ..., pa onda su tesko NESPOSOBANI i treba da odu sa vlasti, mada sumnjam da "nisu znali"!

  • faco

    24. mart 2013 | 00:46

    Bogami ako su plackali samo robija !Jer narod nema sta da jede a oni obogatili napred Vucicu narod stoji iza tebe!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA