KOŠTUNICA: Pajtić da podnese ostavku

- Danas sve može da bude predmet kritike, može da se protestuje protiv svakoga, samo su, izgleda, vojvođanska vlast i Bojan Pajtić nedodirljivi - naveo je predsednik DSS

  • 8

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da je potpuno neprihvatljivo i za svaku osudu nedemokratsko ponašanje vojvođanske vlasti i Bojana Pajtića, i da bi on trebalo da podnese ostavku.

Takvo, odnosno nedemokratsko ponašanje, kako je kazao Koštunica, na sve načine vređa narod koji je zatražio ostavke.

- Danas sve može da bude predmet kritike, može da se protestuje protiv svakoga, samo su izgleda vojvođanska vlast i Bojan Pajtić nedodirljivi i samo oni predstavljaju većinu i nesmenljivu vlast - naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

- Osiono reagovanje vojvođanske vlasti na održani narodni skup govori da demokartija ne važi kada je u pitanju smena vlasti u Vojvodini. Koliko je samo protesta bilo u Beogradu protiv raznih oblika vlasti, ali nikome nije padalo na pamet da narodu osporava pravo da traži nečiju ostavku - poručio je Koštunica.

Koštunica je rekao da Pajtić treba da nauči "prvu lekciju demokratije - da je vlast smenjiva" i da zato treba da podnese ostavku i pokaže da ne želi da vlada nasuprot volji naroda i građana Vojvodine.

- Ako na novim pokrajinskim izborima Pajtić zadobije podršku naroda svi ćemo mu uputiti čestitke. Ali uveren sam da građani Vojvodine žele promene i da će to pokazati na vanrednim pokrajinskim izborima - zaključio je Koštunica.

I NESTRANAČKE ORGANIZACIJE TRAŽE OSTAVKU

Nestranačke i nevladine organizacije koje su učestvovale na novosadskom protestu "Stop razbijanju Srbije" zatražale su danas ostavku predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića, navodeći da narod želi promene u Vojvodini.

U saopštenju tih NVO se osuđuje, kako navode, "nečastan pokušaj Bojana Pajtića da omalovaži narod koji je u desetinama hiljada došao isped Vlade Vojvodine da zaustavi separatizam vojvođanske vlasti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    14. april 2013 | 15:54

    On sad priča priče. A bio je u situaciji da uradi maltene šta hoće za Srbiju.kad je bio na vlasti posle Miloševića. Nije znao,nije sposoban ,nema viziju,zatucan je , jednostavno nevalja. I posle je imao ministre koji su krali i otimali. Od njega dosta . On treba da nestane na sledećim izborima.

  • BAK

    14. april 2013 | 14:54

    mrs bre!

  • Iggy

    14. april 2013 | 18:06

    Vidi lika...pa on je u toku,neko ga obavestio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA