DAČIĆ: Ratovao sam za Kosovo, mirno spavam! (FOTO) (VIDEO)

Premijer Ivica Dačić ušao je u kraću raspravu s jednim građaninom na početku maratona, koji ga je pitao da li može mirno da spava nakon parafiranja sporazuma s Prištinom

  • 29

Ni Beogradski maraton, koji je počeo jutros, nije prošao bez političke atmosfere podgrejane parafiranjem sporazuma sa Prištinom u Briselu.

Neki od okupljenih građana iskoristili su prisustvo premijera Ivice Dačića na startu trke i doviknuli mu: "Kosovo je Srbija".

Jedan od njih uspeo je da priđe premijeru i uđe u kraću raspravu s njim, pitavši ga da li može mirno da spava. Posebno je zanimljivo to što Dačić nije dozvolio obezbeđenju da ga zaustavi, već je poručio da mu je drago da ima priliku da popriča s njim.

- Zar ti misliš da si veći Srbin od mene? - pitao ga je Dačić, i dodao:

- Ja sam ratovao za Kosovo. Mirno spavam!

- A da li biste više voleli da ih proteraju (Srbe sa Kosova), pa da onda plačemo? Vi volite da ih proteraju, pa da plačete za njima! Ti više voliš Srbiju od mene? - nastavio je Dačić razgovor s nezadovoljnim građaninom.

Premijer je naglasio da će sve uraditi da spase Srbe na Kosovu i Metohiji, a na pitanje da li Skupština može da ne prihvati parafirani sporazum, odgovorio je potvrdno.

- Ako Skupština misli drugačije, ako narod misli drugačije, neka bude - poručio je on.

Dačić je po završetku tog razgovora rekao da mu je drago što mu je taj građanin "u lice kazao šta misli".

Na završetku Trke zadovoljstva grupa učesnika protrčala je kroz cilj s transparentom na kojem je pisalo "Ne damo Kosovo", a čuli su se i povici sa istom porukom.

Pogledajte snimak razgovora sa nezadovoljnim građaninom:

Pred početak maratona, sa zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra spušten je transparent "Izdao si Kosovo", a isto je poručeno i sa razglasa.

U tom trenutku na bini su bili Ivica Dačić, Vensan Dežer i Karl Luis, a policija je reagovala i transparent je uklonjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    21. april 2013 | 11:23

    Lepo mu je koferce i rekao...sta su te jajare zamislile da oni imaju tapiju na Srpstvo i da su oni mnogo pametni?! Evo ja sam za sporazum, a 100% sam mnogo vise uradio za Srbiju nego oni, obrazovao se, doprinosim svojim radom, zaradjujem za sebe i porodicu, proveo sam vise od godinu dana u Pristini pod oruzjem, i sad ce tu neka nepismena vucibatina da proziva sve nas, samo zato sto je agresivan. Kus' bre stoko u tor.

  • marko

    21. april 2013 | 11:40

    Kakav kralj! Sve vise ga gotivim

  • Jovana

    21. april 2013 | 12:00

    Bravo za premijera i velika podrska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA