NIKOLIĆ: Kosovo nikad neće biti država

- EU će reći da, ako priznamo Kosovo, naša će deca imati mnogo bolju budućnost. Ali mi to ne možemo uraditi - rekao je predsednik Srbije

  • 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za izraelski list "Džeruzalem post" da Kosovo i Metohija nikada neće biti država, jer to ne može postati bez saglasnosti Srbije.

- Znamo da će Srbija biti izložena užasnom pritisku da prizna (Kosovo), ali mi to nikada nećemo uraditi i bez saglasnosti Srbije, Kosovo neće biti država - naglasio je Nikolić u intervjuu datom uoči nedavne posete Izraelu, koji je danas u potpunosti objavljen.

On je dodao da je taj pritisak "ekonomske prirode".

- Naravno, EU će reći da, ako priznamo Kosovo, naša će deca imati mnogo bolju budućnost. Ali mi to ne možemo uraditi. Ne radi se o nacionalizmu, ne radi se o mržnji. Radi se o ljubavi - ljubavi za naš sopstveni narod, za našu zemlju - istakao je Nikolić.

 

Osvrćući se na nedavno potpisan sporazum sa Prištinom u Briselu, on je rekao da "smo bili suočeni s dilemom - da li da budemo u stalnom sukobu s Albancima ili da rešimo to pitanje".

- Nismo imali mnogo moći u našim rukama. Imali smo dobre argumente i pravdu na našoj strani, ali međunaordni mediji podržavaju Albance vrlo otvoreno. Tokom godina naš narod je bio primoran da napušta Kosovo i, da se dozvolilo da se tako nastavi, jednog dana bismo se možda probudili i shvatili da tamo više nema našeg naroda. Zbog toga smo odlučili da podignemo pregovore na najviši mogući nivo - rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da se sada ne vodi rat, da se pregovara i da je on napisao pismo raznim zemljama da objasni da pregovori ne predstavljaju priznanje nezavisnosti Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toni ds1989

    3. maj 2013 | 16:16

    Ajde bre pa i njima ces da sve izvinjavas kao i onima u srebrenicu.jos za nesto sto se nikad nije desilo

  • русија

    3. maj 2013 | 17:06

    фуј лаж

  • ДАШОНИ

    3. maj 2013 | 16:47

    КОСОВО ЈЕ СРБИЈА КОСОВО ЈЕ СРБИЈА КОСОВО ЈЕ СРБИЈА САМО СЕ КУРЧИТЕ ШОШОНИ САД ИЗА АМЕРИЧКЕ СУКЊЕ , САЧЕКАЈТЕ ДА АМЕРИ ДОБИЈУ ""СВОЈЕ"" А ОНДА ЋЕ ТЕ ПРОЋИ КАО ТАЛИБАНИ И ОСТАЛА ГАМАД КОЈУ ЈЕ АМЕРИКА "" СТВОРИЛА"" ЗА СВОЈЕ ЦИЉЕВЕ Е ОНДА КАД НЕ БУДЕТЕ ВИШЕ ПОТРЕБНИ И ЗАНИМЉИВИ Е ОНДА ? ? ? ЈАДНА ВАМ МАЈКА ШТА ЋЕ ДА ВАС СНАЂЕ ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA