KOSOVO: Šest Srba i jedan poslanik Aškalijske zajednice osnovali novu stranku

U grupu "Zajednička budućnost" ušla su četiri poslanika Samostalne liberalne stranke (SLS), i po jedan iz Jedinstvene srpske liste (JSL), Demokratske stranke KiM i Aškalijske zajednice

  • 4

Šest srpskih poslanika i jedan poslanik Aškalijske zajednice osnovali su novu parlamentarnu grupu u Skupštini Kosova, koja će nositi ime "Zajednička budućnost".

U tu grupu ušla su četiri poslanika Samostalne liberalne stranke (SLS), i po jedan iz Jedinstvene srpske liste (JSL), Demokratske stranke KiM i Aškalijske zajednice.

Ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić, koji je član SLS-a, rekao je da još ne može da kaže da li će četiri poslanika SLS-a ostati u toj stranci, čiji je lider Slobodan Petrović, i da to pre svega zavisi od stava samih poslanika.

- Mi ćemo insistirati na tome da se sprovedu korenite reforme u SLS-u, a ukoliko to ne bude prihvaćeno tražićemo alternativna rešenja. Za sada nije u planu formiranje nove političke stranke, ali se ne isključuje ni ta mogućnost - rekao je Rašić.

On je naglasio da sam naziv nove poslaničke grupe u Skupštini Kosova - "Zajednička budućnost" govori da je ta poslanička grupa otvorena za sve poslanike i da će pozvati i druge poslanike, kako SLS-a, tako i drugih parlamentarnih grupa da im se pridruže.

Rašić je rekao da je za šefa te poslaničke grupe predlozen poslanik SLS-a Goran Marinković, koji je zamenik predsednika skupštinskog Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje Kosovskih snaga bezbednosti i predsednik Odbora o pravima i interesima zajednica i povratak.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocky

    3. maj 2013 | 21:44

    Slobodan Petrovic poznatiji odskora kao Sejdo Bajramovic odana sluga i podanik Hasima Tacija je sada ostao i bez poslanickog kluba,tako da je njemu i njegovom kriminalu iskreno se nadam dosao kraj.Kvazi pravnik sa falcifikovanom diplomom,covek koji je do juce bio portir u Boro i Ramizu i u nocnim smenama obijao izloge po Pristini blizi se kraju svoje politicke karijere,a on i njegovi pocinju novu zatvorsku karijeru i to vrlo brzo.Hvala bogu da je tako

  • Pristevac

    3. maj 2013 | 23:03

    Upravu si 100% svako ko ga zna to ce potvrditi,to isto vazi i za Bojana Stojanovica koji ina srednju skolu a nalazi se na mesto predsednika opstine Gracanica,sve poturice ili arnauti

  • pfc

    4. maj 2013 | 11:39

    Askaljije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA