34

NOVA SKANDALOZNA IZJAVA AMFILOHIJA: Nema ničeg neprikladnog u mom govoru!

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu - rekao je mitropolit Amfilohije povodom njegovih reči izrečenih na mitingu u Beogradu

Amfilohije Radović
Foto: Medija centar Beograd

Mitropolit Amfilohije kaže da nema ničeg neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

– U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za “Politiku”.

On je naveo da je njegov govor bila “jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje” i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

– Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu – rekao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Podsetimo pemijer Srbije Ivica Dačić ocenio je izjave vladika SPC kao neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.

Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji – rekao Dačić, koji je u poseti SAD.

(Telegraf.rs / Beta)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kosovo i Metohija, Mitropolit Amfilohije, SPC
Popularni komentari
 • K
  Kocha

  sve sami Srbi iz Srbske nam jevrope….

 • d
  danijel

  Dijalog gluvih. Kako bezbožnik može da razume šta je Amfilohije hteo da kaže? Još odgojen na komunističkim vrednostima. To su dva sveta.
  Srećom ateisti su u manjini.

 • с
  стрептомицин

  Не желе они истину да чују, зато се свим силама обрушавају на свакога ко се бори за Србе и Србију. Због тога су их газде довеле на власт јер су спремни ићи још даље и издаји од претходне гарнитуре.

foto dana

video dana