Telegraf- Vesti

NOVA SKANDALOZNA IZJAVA AMFILOHIJA: Nema ničeg neprikladnog u mom govoru!

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu - rekao je mitropolit Amfilohije povodom njegovih reči izrečenih na mitingu u Beogradu

Mitropolit Amfilohije kaže da nema ničeg neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

- U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za “Politiku”.

On je naveo da je njegov govor bila “jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje” i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu – rekao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Podsetimo pemijer Srbije Ivica Dačić ocenio je izjave vladika SPC kao neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.

- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji – rekao Dačić, koji je u poseti SAD.

(Telegraf.rs / Beta)

Najnoviji komentari

 • Marko

  Sandza jel si ti pravislavac? Mislim dedovi su ti sigurno bili ali sta komentarises ovde naše sveštenike

 • русија

  шта је овде СКАНДАЛОЗНО ????

 • Sandzo

  Ne sekirajte se, Bog je davno od ovakih “digo ruke” i ovom kukumacanju svaki normalni covek treba da okrene ledja.

 • srbin

  Onako@da neko vise ide na odmore i zivi na mule od srba nema. Posla imate koliko ocete samo nece niko da radi…svi oce da su u BG i u fotelji da sede i sefuju a srbija poljoprivredna zemlja sto joj propada zajedno sa mnogim imanjima. Odu nasi ljudi u tu evropu i tamo wc ciste i smrde. Pa da ga oceste i kuci i njima i svima bi dobro bilo

 • Aleksandar KM

  Jokica@kako si ti naivan sine moj,kojem boljem zivotu se nadas?
  Pa nece Srbija nilkada uci u EU.

Pogledajte Sve komentare