NOVA SKANDALOZNA IZJAVA AMFILOHIJA: Nema ničeg neprikladnog u mom govoru!

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu - rekao je mitropolit Amfilohije povodom njegovih reči izrečenih na mitingu u Beogradu

  • 34

Mitropolit Amfilohije kaže da nema ničeg neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

- U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za "Politiku".

On je naveo da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje" i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu - rekao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Podsetimo pemijer Srbije Ivica Dačić ocenio je izjave vladika SPC kao neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.

- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji – rekao Dačić, koji je u poseti SAD.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera kojot

    11. maj 2013 | 10:08

    Izjava je bilo korektna. Zasta da se izvini? Potpuno je upravu.

  • стрептомицин

    11. maj 2013 | 10:29

    Не желе они истину да чују, зато се свим силама обрушавају на свакога ко се бори за Србе и Србију. Због тога су их газде довеле на власт јер су спремни ићи још даље и издаји од претходне гарнитуре.

  • danijel

    11. maj 2013 | 12:11

    Dijalog gluvih. Kako bezbožnik može da razume šta je Amfilohije hteo da kaže? Još odgojen na komunističkim vrednostima. To su dva sveta. Srećom ateisti su u manjini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA