SRAMOTA: Poslanici štite sebe, ostavili paušal samo lekarima i advokatima!

Iako je pre nekoliko dana traženo da svi oni koji su do sada bili "paušalci" to i ostanu, amandman koji je podneo Zoran Babić odnosi se samo na pravne poslove i zdravstvene delatnosti

  • 9

OKRENULI PLOČU ZA SAMO NEDELJU DANA! Iako je set poreskih zakona prošle nedelje izazvao veliko negodovanje poslanika i vlasti i opozicije, što zbog načina na koji su stigli u parlament, što zbog sadržaja, vladajuća većina ove sedmice spušta loptu.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić, koji je pre nekoliko dana tvrdio da je amandmanom predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića predviđeno brisanje odredbe kojom se određene delatnosti izuzimaju iz paušalnog oporezivanja, sad je uložio amandman koji se odnosi samo na advokate i lekare!

- Predao sam amandman koji je još restriktivniji od Stefanovićevog. Vlada ga je prihvatila, ali ne i Odbor za finansije. On predviđa da advokati, lekari i stomatolozi ostanu "paušalci" - kaže Babić.

Na pitanje šta se promenilo u međuvremenu, zašto su popustili samo za te delatnosti kada su pre nekoliko dana tvrdili, on lično u prvom redu, da će zahtevati da sve pomenute kategorije ostanu "paušalci" i kakva je sudbina malih i srednjih preduzeća kojima preti zatvaranje jer ne posluju u tom obimu da bi prešli u sistem PDV-a, Babić kaže:

- Korisnici usluga tih delatnosti su direktno građani, obični ljudi. Tražio sam da mi daju koji je to mehanizam koji će zaustaviti poskupljenje usluga ukoliko ne budu paušalci. Na primer, ako vađenje zuba košta 1.000 dinara, kako će sprečiti da poskupi na 1.200 zbog PDV-a? Marketinške i knjigovodstvene agencije ne angažuju obični građani, već preduzeća - objašnjava naš sagovornik.

On demantuje da se traži da advokati i lekari ostanu "paušalci" zato što mnogi od njih sede u poslaničkim klupama, i dodaje da među svojim prijateljima "ima više vlasnika agencija nego advokata".

- Licemerno je od strane kolega iz drugih stranaka to što na Odboru nisu podržali moj amandman kada je svaka stranka podnela amandman identičan njegovom - zaključuje Babić.

(A. Popović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    28. maj 2013 | 17:28

    банда

  • Ralexic

    28. maj 2013 | 18:59

    ACO REAGUJ OVE LOPINE CE UNISTITU STRANKU.NAPRIMALI STE SAV OTPAD U SNS SAD VAM SE TO SVETI.ONI SU IZ CISTOG INTERESA.LOPOVI SU TO.

  • drNefer

    28. maj 2013 | 20:02

    Toliko o principijelnosti poslanika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA