GEJEVI KOD TOME: LGBT ativisti traže da ih Nikolić primi 27. juna

Gej lezbejski info centar i Gej strejt alijansa uputili su molbu predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću da ih primi na Međunarodni dan ponosa LGBT osoba

  • 5

Gej lezbejski info centar i Gej strejt alijansa uputili su juče molbu predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću da primi delegaciju LGBT aktivista i upozna se sa njihovim radom, planiranim budućim aktivnostima i položajem LGBT zajednice u Srbiji.

U molbi piše: "Smatramo da je potrebno da se predsednik Republike sretne sa predstavnicima LGBT zajednice i dodatno informiše o LGBT temema kako bi mogao što kvalitetnije da vrši funkciju predsednika svih građana Republike Srbije. Bilo bi od izuzetnog simboličnog značaja ako bi predsednik Republike mogao da primi delegaciju LGBT aktivista 27. juna 2013. godine na Međunarodni dan ponosa LGBT osoba. Delegaciju bi činili aktivisti relevantnih LGBT organizacija iz Srbije".

Oni dalje dodaju da se nadaju da će predsednik Tomislav Nikolić naći slobodnog vremena da se sretne i porazgovara sa predstavnicima LGBT organizacija u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA