SAZNAJEMO: Vlada od Šarića preuzela Hotel Vojvodina i preporodila ga!

Hotelom Vojvodina, koji se nalazi u vlasništvu Darka Šarića upravlja Vlada, a od kad je preuzela vođenje on je renoviran, povećane su plate radnicima i posluje pozitivno

  • 7

Kao nastavak priče o tome da Vlada Srbije preko Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom upravlja firmama koje su u Vlasništvu odbeglog narko bosa Darka Šarića, Telegraf otkriva jednu od mnogih kojom država upravlja, i to više nego uspešno, a to je "Hotel Vojvodina" iz Novog Sada.

Hotel Vojvodina je u vlasništvu Darka Šarića, a budući da se ona nalazi u imovini odbeglog narko bosa koja je privremeno oduzeta njom, kao pravnim licem, do drugačije odluke suda upravlja Vlada Srbije preko Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, saznaje naš portal.

Prema podacima u koje je Telegraf imao uvid Hotel Vojvodina od kako ga je preuzela država posluje uspešno, renoviran je hotel, potvrđene su mu tri zvezdice, povećane su plate zaposlenima, kuhinja je kompletno renovirana po HACCP standardima, a kompletan enterijer je zamenjen i obogaćen i tako on danas spada u red modernih hotela koji se diči Novi Sad.

Podsetimo Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, država Srbija od uhapšenih lica i osumnjičenih za zloupotrebu krivičnih dela u periodu koji je predviđen ovim Zakonom preuzima upljavljanje njihovim poslovima, vođenjem njihovih firmi, kao i nadzor nad njihovom imovinom, sve do drugačije odluke suda.

Država Srbija i Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, koju imenuje Vlada upravljaju i vode brigu sa privremeno oduzetom imovinom osumnjičenih, ali ne samo to, ona nastavlja da vodi i njihove firme, kao i poslove, da se stara o zaposlenima, a ukoliko to preduzeće posluje u plusu, taj "višak" ide u budžet Republike Srbije.

Prema članu 37 ovog Zakona do ukidanja rešenja o privremenom oduzimanju imovine, odnosno do pravnosnažnog okončanja postupka za trajno oduzimanje imovine, "Direkcija upravlja oduzetom imovinom sa pažnjom dobrog domaćina, odnosno dobrog stručnjaka".

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CD

    22. septembar 2013 | 12:58

    To je super pod uslovom da mu ga posle ne vratite tako renoviranog.

  • Moamer

    22. septembar 2013 | 13:08

    Posto je privremeno oduzeta imovina, kada hotel "stane na noge" onda ce drzava vratiti vlasniku hotel...

  • Sladja

    22. septembar 2013 | 12:52

    Uopste me ne bi cudilo sobzirom na povecanje broja zaposlenih i plata da za par meseci radi i sa gubitkom :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA