VUČIĆ O TONČEVU: To što je neko s nekim jeo tortu ne znači da je kriminalac!

- Kontakti s kriminalcima prethodnih godina jesu neprijatna politička činjenica, ali to da li je neko s nekim pojeo tortu ili se bavio kriminalom, dve su različite stvari - kaže vicepremijer Srbije

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić osvrnuo se na konferenciji za novinare, gde je govorio o rekonstrukciji kabineta Ivice Dačića, na pisanje CINS-a o savetniku za nacionalnu bezbednost premijera Ivici Tončevu i njegovim navodnim vezama s pripadnicima kriminalističkih grupa.

CINS je nedavno objavio fotografiju Tončeva s pokojnim mafijašem Borisom Petkovim, na šta Vučić kaže da će svako krivično delo u Srbiji biti procesuirano.

- U to nema sumnje, ali moram da istaknem da to što se neko s nekim nekada slikao ili jeo tortu i kolače, ne znači automatski da je kriminalac i da ga treba osuditi. Neka institucije prvo kažu svoju reč - kaže Vučić i dodaje da "kontakti s kriminalcima prethodnih godina jesu neprijatna politička činjenica".

Rodoljub Radulović, koji je optužen da je sarađivao sa Šarićevim klanom, nalazi se na poternici, kaže Vučić, i ističe da su svi poslovi i svi ljudi vezani za to "pod lupom".

- Nema zaštićenih i svi su potpuno jednaki - poručuje Vučić, uz napomenu da ne želi da oni koji su nevini unapred budu optuživani i osuđeni zato što su imali neke kontakte.

Prema pisanju CINS-a, Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, imao je kontakte s bar pet pripadnika kriminalnih grupa, čak i nakon 2008. godine – kad je dobio posao u Vladi.

Prema internom izveštaju BIA, veze Tončeva s mafijom bile su poznate i premijeru Dačiću.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ww

    3. jul 2013 | 13:30

    pa sto onda ne vazi za sve tako a ne samo kad ste vi ustogljeni kvazi politicari u pitanju,isti si ko svi ,pogledaj koliko grupa je osudjeno na dilu samo zbog poznanstva sa vama

  • Ralexic

    3. jul 2013 | 16:45

    A sto se neko sastane sa kriminalcem a isti zapali u petak preko grane a u ponedeljak optuznica,ni to nije nista jer su samo jeli tortu.

  • reflex

    3. jul 2013 | 23:51

    pa neko je morao tu mafiju da rastura iznutra...nema pljuvanja u vis.necemo da pitamo za prvi milion ,jer belo je belo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA