Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekonstrukcija vlade u Albaniji: Rama razrešio šest ministara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rama je zatražio od predsednika Albanije Bajrama Begaja da o tome donese dekret, a najavljeno je da će te izmene predstaviti Begaju danas

  • 0
Edi Rama i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Premijer Albanije Edi Rama izvršio je rekonstrukciju vlade i razrešio je šest ministara u svom kabinetu, između ostalih i šeficu diplomatije Oltu Džačku, javlja Albanijan post.

Rama je zatražio od predsednika Albanije Bajrama Begaja da o tome donese dekret, a najavljeno je da će te izmene predstaviti Begaju danas.

Olta Džačka više neće biti ministarka evropskih i spoljnih poslova i na tu funkciju će biti postavljen Igli Hasani.

Delina Ibrahimaj će dužnost ministra finansija i privrede prepustiti Ervinu Meti. Ibrahimaj će sada biti ministarka za preduzetništvo, a tu funkciju dosada je obavljala Edona Biljalji.

Dosadašnja ministarka zdravlja Ogerta Manastirlju biće ministarka za obrazovanje i sport umesto Evisa Kušija, a njenu funkciju preuzeće Albana Koči, preneo je Albanijan post.

Rama je smenio i ministarku poljoprivrede Fridu Krifca koju će zameniti Anila Denaj koja je bila ministarka privrede.

Novo ime u kabinetu biće Arbjan Mazniku koji će biti ministar za lokalnu upravu. Rama je najavio da će u oktobru biti sazvan kongres njegove Socijalističke partije Albanije na kojem će biti odobrene izmene u strukturi sekretarijata te stranke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA