VUČIĆ: Ostajemo u Vladi, novi ministri posle 20. avgusta!

- SNS nastavlja rad u Vladi, ali sa još striktnijim ograničenjima po pitanju rezultata, iako je većina članova Predsedništva bila za izbore - kaže lider naprednjaka

  • 3

Srpska napredna stranka nastavlja rad u Vladi, izjavio je predsednik te stranke Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva.

On je rekao da su članovi Predsedništva imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore.

- Zamolio sam ih da prihvate da zbog stabilnosti zemlje to ne činimo u ovom trenutku i oni su to prihvatili. Pred nama je bezbroj važnih ugovora, stabilnost je važna. Najveći problem, koji često izgleda kao nerešiv, jeste atmosfera u kojoj Vlada radi i izrugivanje svega što Vlada radi. Ništa nije dobro, pa čak ni kad se dovedu najveći stručnjaci - rekao je Vučić.

On je rekao da je u razgovorima o rekonstrukciji Vlade pokušao da nađe kompromis i rešenje, želeći da to rešenje bude najbolje za Srbiju.

- Naprednjaci su imali nameru da nastave sa istim partnerima - rekao je Vučić, i dodao da to nije zato što se "u svemu slažemo sa Dačićem i Dinkićem", već zato što je dobro da više glava razmišlja o budućnosti Srbije i zato što smatra da bi bila velika odgovornost da samo jedna politička snaga u zemlji donosi sve odluke.

Vučić je rekao i da će "neko od ministarstava, na koje će ministra postaviti SNS, voditi stručnjak iz inostranstva".

Obrazlazući odluku da SNS nastavi rad u Vladi, Vučić je rekao da taj rad ubuduće mora biti još striktnije i jasnije ograničen rezultatima koji "moraju biti svakodnevni".

On je istakao i da je SNS bila saglasna sa Dinkićevim zahtevima koji su se ticali resora SNS, kao i da očekuje Dinkića na sutrašnjem potpisivanju ugovora sa Jatom.

Prededništvo SNS-a sastalo se kako bi raspravljalo o predlogu premijera Ivice Dačića da Vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije.

Premijer Dačić predložio je u utorak, nakon sastanka lidera koalicije, da Vlada nastavi rad bez URS-a i njenog lidera Mlađana Dinkića, i poručio da, ukoliko SNS ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili SPS izlazi iz Vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA