Ovo su novi ministri SNS-a u Vladi Srbije!

Lider SNS-a predložio je za nove ministre u Vlade Srbije Lazara Krstića, Nebojšu Rodića i Igora Mirovića, dok je za sada ostalo nepoznato ko će voditi poljoprivredu, kulturu i sport

  • 12

Lider Srpske napredne stranke i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predlozio je danas da ministarstva finansija, poljoprivrede i privrede u rekonstruisanoj vladi vode nestranački kadrovi, kao i da ministar odbrane bude Nebojša Rodić, a ministar za regionalni razvoj Igor Mirović.

Lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade srbije Aleksandar Vučić je na Glavnom odboru SNS predlozizo da ministar finansija bude Lazar Krstić, poljoprivrede zastupnik naše zemlje u FAO ili profesor Univerziteta u Novom Sadu, a savetnik Svetlana Živanović, a za privredu takođe postoje dva nestranačka kandidata.

On je predložio da ministarstvo odborane vodi Nebojša Rodić, doskorašnji sef BIA, za kojeg je istakao da je tu agenciju vodio odgovorno i da je "u trostruko manjem obimu koristio mere koje se po zakonu dozovljene sa dvostruko većim rezultatom".

- To je skroman i vredan čovek koji dolazi na posao u pola sedam a završava u kasnim satima i na posao ide bicioklom, bez pratnje. Za ministra regionalnog razvoja i lokalne samourpave predložio je potpredsednika SNS Mirovića i dodao da očekuje da pokaze brigu za regione svojom predanoscu i trudom, ne samo u Vojvodini, već i uceloj Srbiji - rekao je Vučić.

- Naši ljudi će morati da pomognu svima koje budemo izabrali, to je revolucionarno drugačiji prsitup od svega što smo dosada imali. Kada vam vam kažu da je i Đelić bio kao što sada pišu o Lazaru Krstiću, a ja vam kažem da nije bio mnogo bogat kada je došao a sada je mnogo bogat kada odlazi. Lazar Krstić pristojno živi, on je u Mekinziju imao dobru platu i neće ovde zaraditi 11.000 miliona, to mu neće niko dozvoliti - dodao je Vučić.

Vučić je dodao da sledi i smena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nemaju rezultate.

Vučić je rekao da modernizacija Srbije biće moto Srpske napredne stranke u narednom periodu, uprkos brojnim pokušajima da se i modernizacija i reforme zaustave i opasnosti da to doprinese padu rejtigna stranke.

Podsetimo od ministara SNS-a, a pored prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića tu su još Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Milan Bačević i Ivan Mrkić, dok su sa liste naprednjaka u Nemanjinoj 11 i Velimir Ilić, kao i Rasim Ljajić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA