DEVENPORT: Zabrana Prajda odraziće se na izveštaj EU

Šef Delegacije EU u Srbiji kaže da vlasti treba da pokažu da neće tolerisati nasilje i da su spremne da zaštite ljudska prava, uključujući i LGBT populaciju

  • 18

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport rekao je da je, posle treće zabrane Parade ponosa, Srbiji prioritet efikasna akcija vlasti da se obezbedi bezbednost i vladavina prava i da moraju da se vide jasne mere koje se preduzimaju.

- Zabrana Parade ponosa, do koje dolazi već treći put, svakako će se odraziti na izveštaj o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, koji treba da bude objavljen sredinom oktobra - rekao je Devenport u intervjuu za "Politiku", koji će biti objavljen u nedelju.

Devenport je naglasio da je sada prioritet "efikasna akcija vlasti da se obezbedi bezbednost i vladavina prava, i u budućnosti" i dodao da moraju da se vide jasne mere koje se preduzimaju i koje će onemogućiti upotrebu sile, kao i zastrašivanje u budućnosti.

- Veoma je važno da se pokaže da su ekstremne grupe zapravo pretnja celom društvu - naveo je Devenport, i dodao da vlasti treba da pokažu da su spremne da zaštite ljudska prava, uključujući i LGBT populaciju, i da se neće tolerisati nasilje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    2. oktobar 2013 | 08:18

    Boli nas bas uvo, vodite ih kod sebe i dajte im azile, nama bolesnici ne trebaju...

  • Boki

    2. oktobar 2013 | 08:47

    Ja ne mogu da verujem da je prajd toliko vazan... Pa valjda je vaznije da se resavaju ekonomski problemi, nezaposlenost, korupcija, socijalni slucajevi, beskucnici, deca bez roditelja... Kakav prajd, to je je samo manifestacija, j**o vas prajd!

  • mile

    2. oktobar 2013 | 08:37

    Vi znate nesto da pricate u vezi ljudskih prava kad i vi prvi to ne postujete tako da zacepi!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA