Vučić: Bez Krstićevih mera Srbija ne bi opstala!

- Nama je spas ekonomije najvažniji, ovo su mere za spas ekonomije, a od 2015. kad se bude pokazalo da smo uspeli da napravimo mnogo bolji rezultat i da je Srbija suštinski krenula napred, siguran sam da će mnogi kojima ove mere ne zvuče lepo biti daleko zadovoljniji - kaže vicepremijer Srbije

  • 49

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da bez ekonomskih mera, koje su danas predstavljene na sednici Vlade, Srbija ne bi mogla da opstane, a da će oni koji te mere kritikuju biti zadovoljniji 2015. godine, kada se pokaže da one daju rezultate i da Srbija ide napred.

- Nama je spas ekonomije najvažniji, ovo su mere za spas ekonomije, a od 2015. kad se bude pokazalo da smo uspeli da napravimo mnogo bolji rezultat i da je Srbija suštinski krenula napred, siguran sam da će mnogi kojima ove mere ne zvuče lepo biti daleko zadovoljniji - rekao je Vučić.

Vicepremijer je naglasio da očekuje da mere koje je predstavio ministar finansija Lazar Krstić podrže svi ministri u Vladi, a političke protivnike pozvao da se ponašaju odgovorno prema onome što će, kako je ukazao, ceo stučni svet da pozdravi.

- Potrebna nam je podrška naroda, izašli smo pred narod, ništa nismo krili... Znao sam da će to izazvati i proteste i negodovanja, ali mi moramo da napravimo pristojnu i modernu, uređenu zemlju, a ne da otimamo od države ono što nije niko ni zaradio, jer time otimamo budućnost naše dece - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nije želeo da ova vlada nastavi da se ponaša neodgovorno i neozbiljno kao prethodne, i da je ogorčen na političare koji su u ranijem periodu na taj način vodili državu.

Prema njegovim rečima, neverovatno je da država, kao poslodavac, nema podatke o broju zaposlenih i što će se ta cifra znati tek za nekoliko dana, ali će se račun podneti narodu i on će znati koliko, šta i na koji način plaća.

KRSTIĆ NANEO VIŠE UDARACA VLADI NEGO ŠTO JOJ JE NANETO ZA GODINU DANA!

Vučić je rekao i da se apsolutno slaže sa svime što je ministar Lazar Krstić rekao, da on to nije učinio politički vešto i da je naneo više udaraca Vladi nego što joj je naneto za godinu dana, ali da te stvari moraju da se sprovedu.

- Lazar Krstić nije član ni jedne strane i neće ni biti, ali sam ponosan jer je za kratko vreme predočio teške mere. On se borio da se smanje plata veće od 40.000 i 50.000 dinara, ali znajući u kako teškim okolnostima živimo. Mislio je i da treba da se uzme od penzija, ali to nismo mogli da podnesemo - rekao je Vučić naglasivši da penzioneri uvođenje novih mera neće platiti ni jedan jedini dinar, da oni inače teško žive, te da su svoje penzije zaradili.

S druge strane, naglasio je, smanjenje plata je neophodno jer su svi trošili mnogo više nego što su zaradili.

POSLE RAZGOVORA SA MMF-OM OSTAO SAM BOLESTAN U KANCELARIJI!

Razgovore sa MMF-om Vučić je okarakterisao kao teške, pri čemu nijedan trenutak tih razgovora nije bio prijatan. Rekao je i da je on ostao bolestan u svojoj kancelariji, kao što ni delegacija Fonda nije odatle izašla zdravija.

- Oni će naše mere nedvosmisleno podržati, kao što očekujem da će ih podržati i Fisklani savet, koji nijedne do sada nije podržao, ispostavilo se s pravom - kazao je Vučić.

On je svima koji misle da je moglo drugačije proučio da to i kažu, ali je podsetio da je prilikom sastavljana mera razgovorao sa mnogim stručnjacima i da su različiti scenariji ispisani, ali da se ispostavilo da su svi drugi voluntaristički i nedovoljno ozbiljni.

- Naš posao je da budemo odgovorni, u skladu s interesima zemlje, da brinemo o budućnosti - hoćemo zdrave reforme, zdravu ekonomiju i međunarodnu podšku za naše reforme - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • burekdžija

    8. oktobar 2013 | 17:18

    Neargumentovani su komentari da sve ide preko leđa sirotinje. Kakva je to sirotinja koja ima platu preko 60000 dinara, za jedan lagan posao u javnom sektoru, gde se u toku radnog vremena više dosađuje nego što radi? Sirotinja su oni ljudi koji rade kod privatnika po 12 sati na dan, 6 dana nedeljno, bez prava na odmor i bolovanje, za platu od 200 - 300 evra, i ne smu ni da traže veću plate, jer njih 10 čeka da on napusti posao da bi došli na njegovo mesto.

  • Marina

    8. oktobar 2013 | 14:13

    Prvo smanjite vama platu pa tek onda nama, svi primate preko 100 000 dinara! Imate sluzbene automobile i sve vam je obezbedjeno! Sram da vas bude!!! Mars!

  • boza

    8. oktobar 2013 | 13:54

    NEMOJ VISE DA NAS BRANIS NI TI NI KRSTIC.MI SMO NEBESKI NAROD MI GLASAMO DA VI BOLJE ZIVITE.. ULICA NARODE MOJ SAMO ULICA. MENJAMO DOK NENADJEMO NEKOG NORMALNOG.AKO TREBA IZBORI JEDNOM GODISNJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA