Vukić: MUP kreće u štednju odmah!

- Ministarstvo unutrašnjih poslova poštovaće svaku odluku Vlade i sprovoditi je, ali ćemo i sami preduzeti mere uštede - kaže državni sekretar u MUP-u Srbije

  • 11

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo u dogovoru sa sindikatima mere štednje i počinje da ih primenjuje danas.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova poštovaće svaku odluku Vlade i sprovoditi je, ali ćemo i sami preduzeti mere uštede, pre svega u smanjivanju putnih troškova i racionalizaciji korišćenja službenih vozila - rekao je Vukić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da je MUP u dogovoru sa sindikatima pripremio niz mera koje će danas biti predstavljene i početi da se sprovode.

Govoreći o skriningu u Briselu za poglavlje 24, Vukić je rekao da su predstavnici Evropske komisije zadovoljni obučenošću i spremnošću srpske delegacije, a da su najveći nedostaci u vezi sa organizacijom MUP-a, koja će morati da se menja. "Moraćemo da menjamo organizaciju MUP-a, propise, zakone koji se tiču nadležnosti MUP-a, kao i pravilnike u MUP-u", rekao je Vukić.

On je naveo da već postoje oblasti u kojima je Srbija dosta uradila, među kojima je i Uprava granične policije koja je sprovodila odluke u vezi sa viznom liberalizacijom.

Vukić je, osvrćući se na sve češće incidente u kojima učestvuju pripadnici policije, rekao da predstavnici MUP-a prilikom zapošljavanja moraju da prođu psihološke testove i lekarske preglede, ali da oni na to nisu obavezni u toku rada, osim ako starešina ne proceni drugačije.

- Mi imamo zahteve sindikata za uvođenje psihološke prevencije, da svi predstavnici MUP-a, pogotovo oni koji nose oružje, redovne prolaze psiholoske testove i to ćemo u narednom periodu uraditi, ali i to zavisi od sredstava kojima MUP raspolaže - rekao je Vukić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    9. oktobar 2013 | 10:24

    Uzmite vozila staresinama za privatne potrebe, to ce biti veoma velika usteda

  • Darko

    9. oktobar 2013 | 10:09

    To znaci da ces ti na dijetu?

  • Nenad Mirkovic

    9. oktobar 2013 | 09:45

    Znaci nece izvoditi 5000 policaja na ulice kad bude parada srama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA