NIKOLIĆ I DODIK: Srbija i Srpska imaju zajedničke interese (FOTO)

- Konstatovali smo da je unapređenje odnosa u regionu jedini način da se omogući ekonomski napredak i bolji životni standard građana Srbije i Republike Srpske - kaže predsednik Srbije

  • 13

Saradnja Srbije i Republike Srpske značajno je unapređena u proteklih godinu dana, složili su se danas u Beogradu predsednici Srbije i RS Tomislav Nikolić i Milorad Dodik.

- Vidim apsolutno zajedničku budućnost Srbije i RS - rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dodikom posle sednice Veća za saradnju Srbije i RS.

Dvojica predsednika su istakla i značaj regionalne stabilnosti, pri čemu je Dodik rekao da je Srbija svojim zalaganjem na tom polju doprinela i stabilnosti unutar Bosne i Hercegovine.

Ističući da je mnogo učinjeno u proteklih godinu dana da odnosi budu što intenzivniji, predsednik Srbije je rekao da je posebna pažnja posvećena tome da se i Srbija i RS učine što privlačnijim za investicije.

- Konstatovali smo da je unapređenje odnosa u regionu jedini način da se omogući ekonomski napredak i bolji životni standard građana Srbije i Republike Srpske - rekao je Nikolić.

Kako je rekao, Beograd i Banjaluka rade na stvaranju preduslova za zajednički nastup na trećim tržištima i na zajedničkoj proizvodnji.

Dodik je istakao da postoji razumevanje kada je reč o pitanjima od zajedničkog interesa i da je to srž zajedničkijh aktivnosti Srbije i Republike Srpske.

Podržavamo državnu politiku Srbije prema Dejtonskom sporazumu, rekao je Dodik, dodavši da je očigledno da su političke aktivnosti Srbije u uspostavljanju regionalne stabilnosti doprinele da se situacija u regionu bitno stabilizuje kako u regionu, tako i u BiH.

- Apsolutno podržavamo i razumemo državnu politiku Srbije prema Dejtonskom sporazumu, odnosno prema BiH i RS. Mislimo da je to pažljivo iznijansirano, i da Srbija ima zaista konstruktivan pristup koji pomaže nama u RS da reafirmišemo svoja prava - rekao je Dodik.

Sednici Veća prisutvovali su i premijeri Srbije i RS Ivica Dačić i Željka Cvijanović, ministri u vladama, kao i savetnici predsednika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oro

    31. oktobar 2013 | 17:29

    Svaka cast za oba predsednika!

  • ДАШОНИ

    31. oktobar 2013 | 19:56

    НАРАВНО ДА ИМАМО ИСТЕ И ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ ПОВЕЗИВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ ЈЕР СМО ЈЕДАН НАРОД

  • Stvarno

    31. oktobar 2013 | 23:47

    Stvarno se ponekada zgrozim kada vidim koliko antisrpskih komentara moze da bude u srpskim novinama! Sramota. Srbija i RS zauvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA