GDE SU, ŠTA RADE BIVŠI MINISTRI? Savetnici u Vladi i NIS-u, poslanici, neki u penziji

Doskorašnji ministri pronašli su uhlebljenje u Skupštini Srbije, naftnoj industriji, neki su ostali u Nemanjinoj 11, ali u drugim ulogama, a neki su se penzionisali

  • 8

Rekonstrukcijom Vlade Srbije krajem juna 2013. iz ministarskih kabineta izašli su Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Suzana Grubješić, Alisa Marić, Goran Knežević, Bratislav Petković, Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić. Telegraf.rs za vas otkriva gde su završili bivši članovi kabineta Ivice Dačića.

Da su rekonstruisani ministri brzo našli novi posao, govore njihovi novi angažmani u Nemanjinoj 11, Naftnoj industriji Srbije, Skupštini, a neki su se i penzionisali.

Odlukom SPS-a iz Vlade Srbije isključen je URS, a samim tim ostala su upražnjena mesta ministra finansija i privrede, ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije, i zaduženja za regionalni razvoj.

Mlađan Dinkić je ostao bez funkcije ministra finansija i privrede, ali je postao savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), dok su se Verica Kalanović i Suzana Grubješić vratile u poslaničke klupe URS-a u Skupštini.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević, nakon rekonstrukcije Vlade, angažovan je u Naftnoj indusriji Srbije kao savetnik generalnog direktora Kirila Kravčenka.

- Tačno je da radim kao savetnik gospodina Kravčenka, a zvanično sam tamo od 1. oktobra. Moje tačno zaduženje je koordinacija NIS-a i Vlade Srbije - kaže Knežević za Telegraf.

Bivši ministar kulture Bratislav Petković postao je savetnik za kulturu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

- Nastojaću da dam svoj doprinos rešavanju problema vezanih za pitanja u domenu kulturne tradicije, a nadam se da ću s mesta savetnika za kulturu potpredsednika Vučića moći da završim stvari koje sam započeo - rekao je Petković.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović, koji je do rekonstrukcije Vlade Srbije vodio računa o prosveti Srbije, u ponedeljak je na sednici Vlade imenovan za zamenika predsednika srpskog dela mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju s Kinom.

Doskorašnji ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, kojeg je na toj funkciji zamenio njegov drug iz SPS-a Aleksandar Antić, kako naš portal saznaje, odlučio je da ode u penziju.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    21. novembar 2013 | 08:42

    Ne bojim ja za njih,bojim se 5a ovaj jadni narod sto svaki dan ostaje bez posla,a niko im,kao ovima, ne obezbedjuje dobar posao!

  • Vlajko

    21. novembar 2013 | 09:12

    Rekonstrukcija,lazna hapsenja...izbori pa da glasamo za seselja svi!

  • mile

    21. novembar 2013 | 09:04

    Verujem da su gospoda zaposlena preko lizing kuca, jer oni promovisu taj trend.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA