Vulin pozvao građane da podrže GI Srpsku na izborima!

Pred punom salom doma kulture govorili su ministar bez portfelja u Vladi RS Aleksandar Vulin i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić koji su pozvali građane da izađu na izbore i sačuvaju time uticaj Srbije na sudbinu KIM

  • 0

Završna predizborna konvencija Građanske inicijative "Srpska", održana je večeras u prepunom Domu kulture u Gračanici, a govorili su ministar bez portfelja u Vladi RS Aleksandar Vulin i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić.

- Ovo su izbori koji označavaju trag u vremenu, početak jednog drugačijeg istorijskog sagleadavanja Kosmeta, izbori kojima birate da li hoćete da država Srbija ostane na ovom prostoru ili nećete – poručio je ministar bez portfelja u Vladi RS Alksandar Vulin na završnoj konvenciji GI "Srpska" u Kosovskoj Mitrovici pred drugi krug lokalnih izbora na Kosovu.

Vulin je na naglasio da gradjani izlaskom na izbore "jasnim opredeljenim izborom čuvaju državu Srbiju ovde, a Srbije će na Kosovu i Metohiji biti onoliko koliko ima Srba ".

On je od Srba zatražio hrabrost kakvu su pokazali na barikadama da „sada na barikadama izbora, pobedite i sačuvate ono što ste tada izborili" i upozorio da  ne smeju dozvoliti da ih dele „na severne i južne, na bojkotaše i nebojkotaše" kao i to da će „Priština na svaki način pokušati da precrta u briselskom sporazumu sve ono što je za Srbe dobro".

- Da li će pokušati da umanje Briselski sporazum, da li će pokušati da precrtaju ono što je za Srbe dobro, da spreče formiranje ZSO, hoće i sve to znamo, ali imamo li pravo da se pravimo da ne postoji sila koja želi da nas ne bude, imamo li pravo da se pravimo da ne postoji sila koja želi da uspostavi čvrstu i nikad prevazidjenu granicu, imamo li pravo da se ne borimo – zapitao je Vulin i istakao da „nemamo pravo da budućim generacijama ostavljamo teret koji smo dobili u ovoj generaciji".

Vulin je poručio da Srbi neće odustati „od svoje zemlje, od sebe samih,  od prava da trajemo tamo gde smo se rodili baš onakvi kakvi smo se rodili, budemo li ćutali i čekali, da neko drugi za nas sve to reši, umanjićemo se i nestati".

- Na nama je da ne pogrešimo, na nama je da izaberemo da Srbija ostane na Kosovu i Metohiji, a Srbija su ljudi, ako hoćemo vezu sa Beogradom, ako hoćemo svoju Srbiju, izaberimo ljude – rekao jeVulin i dodao „da ostanemo vredni svojih predaka i onih koji će za nama koračati, da izadjete da izaberete, pobedite i nikada ne dozvolite da Srbija ode odavde, ako hoćemo vezu sa Beogradom i sa Srbijom, izaberimo ljude sa kojima se Srbija slaže".

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je „da izlaskom na izbore pravimo temelj našeg prisustva na Kosovu i Metohiji i zato treba da se potrudimo da bude čvrst i stabilan kako bi moglo da se nadograđuju institucije i da pomogne državi Srbiji da njeno prisustvo bude jače nego do sada".

- Vlada Republike Srbije nikada nije niti će ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji i nikada neće priznati nezavisnost Kosova - rekao je Pantić i dodao"mi koji smo rešili da budemo uz Vladu Republike Srbije nismo napravili grešku, a oni koji su bili protivnici izlaslka na izbore shvataju da bez Vlade i države Srbije nema opstanka na ovim prostorima".

Pantić je obećao da će „kao gradonačelnik Kosovske Mitrovice imati isti odnos sa svim građanima, a svoje neistomišljenike pozvao na jedinstvo.

- Poručujem im da ponovo želim da sa njima budem prijatelj, da  delim i dobro i zlo jer znam da i oni, kao i ja vole Srbiju i Kosovo i Metohiju - rekao je Pantić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA