RUŠE ĐILASA? Posle Zemuna i Vračara i drugi odbori DS-a o smeni svog lidera!

- Na sednici Opštinskog odbora Zemun od ukupno 27 - dva člana su bila protiv zahteva za smenu Đilasa, a predloženo je da Glavni odbor DS donese odluku da se izabere vd. predsednika DS - kaže predsednik Opštinskog odbora demokrata

  • 4

Predsednik Opštinskog odbora DS Zemun Mladen Erceg rekao je da bi najbolje bilo da lider demokrata sam podnese ostavku, a ukoliko Dragan Đilas to do tada ne učini, članovi Glavnog odbora DS rušiće predsednika stranke tako što na sednici GO 18.januara neće prihvatiti izveštaj Đilasa.

- Na sednici Opštinskog odbora Zemun od ukupno 27 - dva člana su bila protiv zahteva za smenu Đilasa, a predloženo je da Glavni odbor DS donese odluku da se izabere vd. predsednika DS, da se usvoji politička platforma DS za 2014. i da se do 2. februara održi nova sednica Glavnog odbora, znači u roku ne kraćem od vremena predviđenog Statutom kako bi se napravila lista kandidata za izbore unutar stranke - rekao je Erceg.

Od danas će se, kako saznaje Tanjug, i ostali opštinski odbori u Beogradu, centralnoj Srbiji i Vojvodini izjašnjavati o sudbini Đilasa.

Podsetimo prethodnih dana u medijima se intenzivno pisalo o eventualnoj smeni Đilasa sa čela Demokratske stranke.

Beogradski mediji takođe tvrde da će narednih dana neki od opštinskih odbora DS u Beogradu doneti odluku koja bi išla u pravcu hitne smene Đilasa, na čemu već duže vreme radi, kako tvrde, nekadašnji lider stranke Boris Tadić.

(Telegraf.rs / Beta / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    10. januar 2014 | 15:58

    Niko me nikada neće ubediti da demokrate žele smenu Đilasa. Njegovu smenu želi šačica funkcionera koji više ne mogu da rade šta hoće kao što su mogli za vreme Tadića. A vi gospodo koji mislite samo na svoju g.... koja bi dobila neku fotelju u vlasti dobro razmislite, jer narod teško prašta

  • Tasmanijski Đavo

    12. januar 2014 | 09:21

    Koješta, Tadića podržava samo par desetina od skoro 500 članova GO, nema od toga ništa.

  • MilanCh

    11. januar 2014 | 10:00

    A de su bili ovi ljudi kada je bilo najteze, onda kada je DJilas preuzeo stranku sa pet miliona duga i u potpunom rasulu? Lako je sada biti junak. Svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA