BRAĆA PO ORUŽJU: Saradnja Srbije i Hrvatske na visokom nivou!

Ministar odbrane Srbije istakao je u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Gordanom Markotićem, dobru saradnju dve države u oblasti odbrane

  • 2

Ministar odbrane, Nebojša Rodić se, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, zahvalio ambasadoru Hrvatske u Srbiji, Gordanu Markotiću, na podršci Hrvatske za ulazak Srbije u EU i izrazio očekivanje da će podrška biti nastavljena i u narednom periodu, jer "Srbiji na putu priključenja porodici evropskih naroda predstoje brojne reforme".

Rodić je naglasio da je Srbija posebno zainteresovana za iskustva Hrvatske u unapređenju administrativnih kapaciteta u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Ambasador Markotić istakao je da Hrvatska, kao članica NATO i EU, snažno podržava evropske integracije Srbije i ponovio zainteresovanost za prenošenje stečenih znanja i iskustva u tom procesu.

Rodić i Markotić su se saglasili da je saradnja u oblasti odbrane dobra, ali da postoji obostrani interes za njeno intenziviranje, u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Rodić je naveo da je Srbija zainteresovana za unapređenje vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje.

- Najbolji put za realizaciju takvih opredeljenja je zajednička obuka i organizovanje zajedničkih vežbi. Kao rezultat dogovora sa zvaničnog susreta sa ministrom odbrane Republike Hrvatske Antom Kotromanovićem, očekujemo da tokom ove godine bude realizovana prva bilateralna simulaciona vežba 'Zajednički odgovor 14' " - rekao je Rodić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    6. februar 2014 | 19:48

    Sebi nikad nece doci pameti, to je definitivno. Ja ne znam imamo li vecih neprijatelja od tih Hrvata?

  • ANTE BAN

    6. februar 2014 | 18:01

    Naslov super originalan i istinit, pa novinaru upućujem ČESTITKU! Jer, nije navedeno, a radi se na tome, da počnemo sa zajedničkom proizvodnjom tenka.To bi bio nastavak sa poboljšanjima modela T-72 i T-84. Mogu pojedinci i tamo i ovamo biti protiv,ali ono najvažnije- zaposlili bi se kapaciteti i ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA