Siti nokautirao Palas uz asistenciju Kolarova, Junajted se sapleo protiv Vile, a za ono što se desilo u Londonu nemamo objašnjenje! (VIDEO)

Šesta uzastopna pobeda "građana", a najzaslužniji za nju bili su dvojica bekova i David Silva * Junajted nije mogao da isprati seriju gradskog rivala * Prva pobeda Sautemptona posle pet kola * Na Loftus roudu od 0:2 do 3:2 uz het-trik Ostina

  • 1

Mančester Siti ne posustaje. Šesta uzastopna pobeda "građana" povećala je pritisak na vodeći Čelsi, a za ovu su bili najzaslužniji bekovi i David Silva koji su slomili otpor Kristal Palasa i otvorili put ka pobedi od 3:0. U prilici da nastavi seriju bio je i Junajted, ali to nije učinio protiv Aston Vile, 1:1.

Mučili su se igrači u svetlo plavim dresovima tokom prvih 45 minuta i utakmica je bila u tom delu poprilično dosadna, ali su onda mnogo odlučniji krenuli u drugo poluvreme i to im je donelo rezultat. Uz dosta sreće je španski reprezentativac dao vodeći gol posle dodavanja Zabalete, čime je skinuo pritisak sa saigrača.

A onda je usledila kombinacija sa Aleksandrom Kolarovim u 61. minutu. Srbin je centrirao po zemlji milimetarski precizno, a Silva je sa sedam metara smestio loptu u mrežu. Konačan rezultat je postavio Jaja Ture fenomenalnom reakcijom u snažnim šutem u 82. minutu.

Mančester junajted je bio u prilici da isto kao i njihov gradski rival nastavi seriju od pet uzastopnih pobeda, ali to nije učinio na gostovanju u Birmingemu protiv Aston Vile. Domaćin je došao u vođstvo preko Bentekea u 18. minutu koji se poigrao sa odbranom "crvenih đavola" i filigranski preciznim udarcem matirao De Heu.

Falkao je u drugom poluvremenu doneo izjednačenje Junajtedu koji je krenuo u žestok pritisak, ali uprkos tome što su skoro pola sata imali igrača više, jer je Agbonlahor zaradio isključenje, nisu uspeli da potpuno preokrenu rezultat.

Sautempton je bio u krizi rezultata, i čak pet kola nije znao za pobedu, a četiri poslednja susreta je izgubio i zato su im tri boda protiv Evertona bila veoma značajna, što su na kraju i postigli 3:0.

Romelu Lukaku je postigao autogol pri kraju prvog poluvremena i tako otključao mrežu "karamela", a Gracijano Pele je povisio na 2:0 u 65. minutu. Konačan rezultat postavio je Jošida desetak minuta pre kraja.

Dušan Tadić nije bio u protokolu za ovaj meč.

Potpuno lud i neverovatan meč viđen je na "Loftus roudu" gde su igrali Kvins Park Rendžers i Vest Bromvič Albion, a završen je pobedom domaćina 3:2. Gosti su imali ogormnih 2:0 već u 20. minutu posle pogodaka Leskota i Varele, ali je onda na scenu stupio Ostin.

Prvo je iz jedanaesterca smanjio na 2:1 u 24. minutu, a najavu velikog preokreta i svoje vrhunske partije imao je odmah na startu drugog poluvremena.

Potpuno neverovatni preokret, u još neverovatnijoj režiji usledio je u 86. minutu kada je Ostin postigao svoj treći gol na meču i treći njegovog tima koji je došao do pobede.

Premijer liga, 17. kolo:

Subota

Mančester Siti - Kristal Palas 3:0

(Silva 49, 61, Ture 82)

Aston Vila - Mančester junajted 1:1

(Benteke 18, Agbonlahor c.k. 65 - Falkao 53)

Hal - Svonsi o:1

(Sung Jong 15)

KPR - VBA 3:2

(Ostin 24, 48, 86 - Leskot 10, Varela 20)

Sautempton - Everton 3:0

(Lukaku a.g. 38 - Pele 65, Jošida 82)

Totenhem - Barnli 2:1

(Kejn 21, Lamela 35 - Barns 27)

Vest Hem - Lester 2:0

(Kerol 24, Dauning 56)

Nedelja

Njukasl - Sanderlend 14.30

Liverpul - Arsenal 17.00

Ponedeljak

Stouk - Čelsi 21.00

Tabela: Čelsi 39(-1), Mančester Siti 39, Mančester junajted 32, Vest Hem 31, Sautempton 29... Barnli 15, Hal 13, Lester 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horejšio

    20. decembar 2014 | 16:18

    Kida Siti bez najvaznijih igraca, bice ovo zanimljiva sezona u PL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA