Stefanović objavio dobre vesti: Ubuduće bez odlaska u policiju po zapisnik

Do kraja godine trebalo bi da proradi aplikacija koja će omogućiti da Udruženje iz MUP-a može preuzeti objedinjene delove uviđajne dokumentacije u elektronskoj formi

  • 0

Udruženje osiguravača Srbije doniralo je Upravi saobraćajne policije opremu koja će omogućiti skupljanje i objedinjavanje uviđajne dokumentacije, u slučajevima saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, u jedan PDF dokument koji će predstavljati zapisnik o uviđaju, saopštio je MUP.

BIA i Gašić imaju podršku Stefanovića: Skandalozno je što ih mediji kriminalizuju

Uručenju donacije u Policijskoj stanici Savski venac prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da mu je drago da je pokrenut jedan novi postupak u saobraćajnoj policiji koji će omogućiti da građani mnogo brže i lakše dolaze do svih dokumenata koji su im potrebni za ostvarivanje prava iz oblasti osiguranja.

- Zahvaljujući Udruženju osiguravača i dobrom radu saobraćajne policije imamo mogućnost da, uz novu doniranu tehniku i razvojem aplikacije koja će biti povezana sa Udruženjem osiguravača, obezbedimo da građani mogu direktno u svom osiguravajućem društvu, bez odlaska u policiju po zapisnik, na jednom mestu da dobiju sve što im je potrebno za isplatu štete nakon saobraćajne nezgode - rekao je Stefanović.

Inače, do kraja godine trebalo bi da proradi aplikacija koja će omogućiti da Udruženje iz MUP-a može preuzeti objedinjene delove uviđajne dokumentacije u elektronskoj formi.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Udruženje osiguravača doniralo je Upravi saobraćajne policije dron, 50 računara, 50 skenera, 30 laptopova, 50 fotoaparata i 500 fleš memorija.

Najveći deo ove opreme uručen je Saobraćajnoj policijskoj ispostavi za uviđaje u Savskoj u Beogradu, gde se godišnje izvrši 42 odsto uviđaja u celoj Srbiji, dok će ostatak biti dat na korišćenje saobraćajnim ispostavama u područnim policijskim upravama.

- Ovo je dobar pokazatellj da država razmišlja o tome kako da građanima uštedi vreme i da posao obave lakše i jednostavnije. Smanjiće se i mogućnosti zloupotreba u osiguranju, a policijski službenici će na bolji i efikasniji način, sa manje utrošenog vremena, dobiti jasniju sliku saobraćajne nezgode, koju mogu na brži način da pošalju Odeljenju za uviđaje - rekao je ministar.

Stefanović je izrazio nadu da će redovna preventivna delatnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i nova tehnika i oprema, uticati na svest građana kako bi svi zajedno radili na spašavanju života.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA