Lucifera sa "trona" smenjuju olujni, crni oblaci: Danas stiže zahlađenje, evo kada počinje kiša po gradovima širom Srbije (FOTO)

Naoblacenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine dana zahvatiće severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje

  • 0

Nakon vrelog talasa koji je zahvatio našu zemlju tokom proteklih nekoliko dana, situacija će se od ovog vikenda promeniti. Već za danas je najavljen značajni pad temperature, koji će biti praćen kišom i grmljavinom, a u pojedinim mestima će duvati i jak vetar. Evo u koliko sati će tačno pasti kiša u gradovima širom Srbije.

SRBIJI SE PRIBLIŽAVAJU CRNI OBLACI: Evo kada počinje kiša u Beogradu, Nišu, u Vojvodini... (PROGNOZA PO SATIMA)

Naoblacenje sa kisom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine dana zahvatice severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje.

Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći u centralnim, istočnim krajevima i u Banatu biće uslova za pojavu lokalnih nepogoda sa gradom, jakim vetrom i obilnijim padavinama, preko 40 mm za 12 sati.

Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 22 C, najvisa od 28 na severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku.

Foto: RHMZ

BEOGRAD

U Beogradu pre podne pretezno suncano, posle podne naoblačenje, uveče i u toku noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša temperatura u toku današnjeg dana biće oko 32 stepena, a očekuje se da će padavine početi oko 19 časova, kada će se temperatura spustiti na 23 stepena. Kiša može da se očekuje i tu toku sutrašnjeg dana.

NOVI SAD

Danas u Novom Sadu pretežno sunčano sa najvišom temperaturom oko 30 stepeni. Posle podne sledi naoblačenje, a kiša se može očekivati oko 22 časa, kada će temperatura pasti na 19 stepeni.

SUBOTICA

Tokom pre podneva sunčano, a oko 13 časova sledi naoblačenje. Najviša dnevna temperatura u Subotice biće 28 stepeni. Padavine se očekuju uveče oko 20 časova.

Foto: RHMZ

KRAGUJEVAC

Tokom čitavog dana pretežno sunčano uz manje naoblačenje. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni, a padavine se očekuju oko 19 časova. Kiša će padati i tokom večeri.

NIŠ

Pretežno sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 35 stepeni. Padavine mogu da se očekuju već oko 13 časova, a kiša će padati i u toku noći.

ČAČAK

Tokom čitavog dana pretežno sunačno uz manje naoblačenje. Kiša će početi oko 16 časova, a najviša dnevna temperatura u ovom gradu biće oko 32 stepena.

Foto: RHMZ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA