MUP raspisao konkurs za 100 vatrogasaca: Evo koje uslove mora da ispunite!

Pročitajte koje sve uslove treba da ispunite da biste bili primljeni

  • 2

MUP je objavio veliki konkurs za obuku vatrogasaca, a da bi neki kandidat prošao, mora, između ostalog, da ima između 19 i 30 godina života, završenu srednju školu i polozen vozački ispit "C" kategorije.

Vatrogasci pronašli ugljenisano telo dok su gasili požar u Medveđi

Na konkursu, koji je raspisan 11. avgusta i traje 30 dana, biće izabrano 100 polaznika, a oni će, kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, proći obuku nakon koje će postati vatrogasci.

Kandidati mogu da podnesu prijave policijskoj stanici u mestu prebivališta.

Da bi se neko prijavio na konkurs, kažu iz MUP-a, mora da ispuni uslove među kojima su obavezno državljanstvo Srbije, odnosno prijavljeno prebivalište na srpskoj teritoriji najmanje četiri i po godine.

Kandidat mora da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, do dana zaključenja konkursa.

Najmanji potreban broj godina za ovaj konkurs je 19, a najviši 30.

Foto: Tanjug/AP

Što se stručne spreme tiče, kandidat mora da ima završenu srednju školu, ali i položen vozački ispit "C" kategorije.

Ne smeju da postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, a moraju se ispunjavati i posebni uslovi što se tiče zdravstvene, psiho-fizičke i bazične motoričke sposobnosti.

Nakon predaje dokumenata, kažu iz MUP-a, selekcija kandidata će se obaviti prema ispunjenosti kriterijuma koji zavise od lekarskog pregleda, provere psiholoških i motoričkih sposobnosti ali i inetrvjua koji ce biti obavljeni sa svakim kandidatom posebno.

Oni koji prođu na konkursu, nakon završene obuke, bice raspoređeni u vatrogasno-spasilackim odeljenjima u 46 opština u Srbiji, među kojima su Novi Sad, Donji Milanovac, Majdanpek, Ub, Bosilegrad, Senta, Kruševac...

Iz MUP-a ističu da kandidati uz prijavu obavezno moraju da prilože original izvod iz matične knjige rođenih, original uverenje o državljanstvu koje nije starije od šest meseci, uverenje osnovnog i višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, overenu fotokopiju diplome o o završenoj srednjoj školi, očitanu ličnu kartu ili overenu fotokopiju lične karte koja nije čipovana i overenu fotokopiju vozačke dozvole „C“ kategorije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    15. avgust 2017 | 21:53

    Sad od 19 do 30 god...a dolazili su nam i oni od četrdeset i neku... i prosli su obuku" regularno"žalosno je sve to...

  • Sladjana

    31. avgust 2017 | 15:19

    Postovanje, interesuje me gde mogu naci obrasce za prijavu, trazili smo u par stanica oni nemaju, pa me interesuje gde se mogu naci i kako doci do njih dok ne istekne konkurs jer u MUP u neznaju. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA