Novi rekord srpskih puteva: Gazi, na život ne misli, leteo je prosečno 201 km/h

Rekord je oboren na putu od Stare Pazove do Novog Sada

  • 38

Nije prošlo ni mesec dana otkako je na auto-putu počela da se meri prosečna brzina, a Srbija je već dobila rekordera među vozačima koji su vozili iznad dozvoljenih 120 kilometara na sat.

Igraju se boga na putevima po Srbiji: Hvale se sumanutim brzinama, dok ne počnu da ih kažnjavaju za prekoračenje (FOTO)

Lik u jednom pasusu objasnio zašto Srbi neće poštovati ograničenje brzine, kao što ne poštuju nijedan red i zakon (FOTO)

Rekord od 201 kilometar na sat oboren je na putu od Stare Pazove do Novog Sada, a vozač se time pohvalio na društvenim mrežama.

Time je naterao sve one koji su se hvalili priznanicama "Puteva Srbije" na kojima je pisalo 128 km/h, 130, 139, 140, 142 da "spuste glavu".

Ovim rekordom on je zamalo "utekao" drugom vozaču koji je na istoj deonici ostvario pročenu brzinu od 199 kilometara na sat, a treće mesto, može se reći zauzeo je vozač sa ostvarenom prosečnom brzinom od 189 kilometara na sat na deonici Mali Požarevac - Batočina.

Printskrin: Facebook/I am Eastern European

Otkako je počela da se meri prosečna brzina, vozači se svakodnevno utkruju ko će da ostavri "bolji" rezultat na auto-putu uprkos apelima "Puteva Srbije" i policije, kao i stručnjaka za bezbednost saobraćaja da vožnju prilagode uslovima na putu, da poštuju propisanu brzinu, kao i podsećanja da su zbog sezone godišnjih odmora gužve na putu.

MAPA DIVLJANJA U SRBIJI: Gde su vozači postali bahatiji, a gde su se unormalili poslednjih godina (FOTO)

Kako da znate koliko ste vozili od jedne do druge naplatne rampe?! Najtačnija tabela prosečnih brzina

S tim u vezi, nije na odmet podsetiti da ne prođe nijedan dan a da se ne dogodi bar jedna saobraćajna nesreća sa stravičnim posledicama.

Foto: Facebook/Sale Sale

U najboljem slučaju, bahatim vozačima, može se desiti da nalete na presretača, i budu kažnjeni jer su do početka kažnjavanja za prosečnu brzinu, a što počinje 1. septembra, "u njihovim rukama".

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ukoliko ovaj sistem izračuna da je brzina preko 120 kilometara na sat, koliko je uglavnom ograničenje na auto-putu, slede kazne koje važe za prekoračenje brzine.

Vozači će prvo na naplatnoj rampi Javnog preduzeća Putevi Srbije" dobijati priznanicu na kojoj će pisati kolika im je srednja brzina. Ukoliko su vozili preko ograničenja, prići će im policajac, uzeti podatke i napisati im kaznu, ili će im ona stići na kućnu adresu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    18. avgust 2017 | 22:34

    Dva crna audija su isla brzinom 236km/h na autoputu Subotica - Novi Sad, prevozili su nebitnog politicara sa stapom iz Novog Sada, dali je njima neko udelio priznanicu ili im je prisao policajac? Zna se..

  • mali Alek

    18. avgust 2017 | 22:37

    A dobro vam je kada za registaciju platim 150.000 dinara, i ' oćete da vozim 120km/h... Eve vam ga...!!!

  • sonja

    18. avgust 2017 | 22:07

    Samo neka se hvale kasnije će se hvatati za glavu i dozivati boga zato sto su ubili neku porodicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA