Novosađani, oprez: Ako pored kontejnera ostavite fotelju, krevet ili stari ormar, platićete kaznu najmanje 8.000 dinara!

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara

  • 3

Radnici novosadskog JKP "Čistoća" u proteklom periodu, bez obzira na brojne apele, ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera i u njima, zbog toga će, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada, saopšteno je iz tog preduzeća.

U poštu je stiglo 12 paketa iz inostranstva. Carinik ih je otvorio, a u svakoj je bio identičan sadržaj. Smesta je pozvao pojačanje! (FOTO)

Suđenje majci dečaka koji je zapalio Dragutina iz Futoga: Optužena za grubo zanemarivanje

- Nesavesnim odlaganjem otpada stvaraju se mini deponije u urbanim delovima grada, a takvo ponašanje i često dovodi do velike materijalne štete, jer težak i kabast otpad oštećuje hidraulički sistem na kamionima, i zbog toga će radnici "Čistoće" sarađivati na terenu sa komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera.

Podsećaju da, prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara.

- Pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP "Čistoća" i iznajme kontejner za krupni otpad.

Podsećaju i da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno - stoji u saopštenju JKP „Čistoća“ Novi Sad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA