POČINJE GREJANJE U BEOGRADU: Grejne probe startuju u ponedeljak

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja obaviće se od 2. do 10. oktobra

  • 0
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu Foto: pixabay.com

Iako je u većini gradova Srbije prethodnih dana bilo izuzetno hladno za ovo doba godine, a posebno su uveče temperature bile prilično niske, toplane će grejne probe početi u ponedeljak.

USKORO KREĆE GREJNA SEZONA: Ali dolazi do jedne velike promene, evo o čemu je reč!

Građani su neretko morali da uključuju klime ili druga grejna tela kako bi se bar malo zagrejali do početka grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra. Kako saopštavaju elektrane, funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja obaviće se od 2. do 10. oktobra.

- Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija. Funkcionalne probe proizvodnih i distributivnih postrojenja imaju svrhu da ih što bolje pripreme pred grejnu sezonu 2017/2018. godine.

Toplane su upozorile da oni građani koji su imali prepravke na unutrašnjim instalacijama treba da obrate pažnju na moguće curenje vode ili neispravnost radijatora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA