POSKUPELA STRUJA: Evo koliko će od danas biti povećani računi za električnu energiju

Savet Agencije za energetiku Srbije se saglasio sa odlukom da se cena električne energije za domaćinstva i male kupce poveća za dva odsto od danas, 1. oktobra, a mesečni račun za struju prosečnog građanina će biti povećan za 68 dinara

  • 9

Struja u Srbiji poskupela je danas za dva odsto, shodno odluci donetoj pre mesec dana.

Nije bilo potrebe za uvozom: EPS obezbedio dovoljno struje za građane i privredu, rudnici podneli glavni teret

Kolika je struja u Hrvatskoj u odnosu na Srbiju: Očekuje poskupljenje i Srbe i Hrvate, ali ko više plaća u odnosu na platu?

Naime, "Elektroprivreda Srbije" je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev AERS-u, za povećanje cene električne energije u iznosu od dva odsto, saopštilo je krajem avgusta Ministarstvo energetike.

To predstavlja usklađivanje cene samo za deo inflatornog kretanja što je posledica ukupne finansijske stabilizacije u Srbiji, kao i dobrih finansijskih rezultata koje je ostvario EPS, za šta je dobijena pozitivna ocena i saglasnost međunarodnih finansijskih institucija, rečeno je.

Savet Agencije za energetiku Srbije se saglasio sa odlukom da se cena električne energije za domaćinstva i male kupce poveća za dva odsto od 1. oktobra, a mesečni račun za struju prosečnog građanina će biti povećan za 68 dinara, navedeno je u saopštenju Agencije.

Kako su iz Ministarstva naveli, Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu.

"Struja je kod nas jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj."

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Runi

    1. oktobar 2017 | 12:14

    Sta me briga kolika je cena struje u drugim drzavama.Mi ovde jedva prezivljavamo!

  • VVV

    1. oktobar 2017 | 11:23

    Najniza cena ali i sa najnizim platama...

  • DARKO 100%

    1. oktobar 2017 | 11:51

    Cim ce da caste penzionera sa po5.000 dinara znao sam i da ce struja da poskupi na opkladi za to dobi100 e,ja nemoram nista ni da radim samo da prodajem znanje😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA