≫ 

Na ove mališane ponosna je cela Srbija: Osnovci drugarici prikupili novac za lekove!

Đaci iz Donje Trešnjice su kucajući na vrata svojih komšija uspeli da prikupe 18.600 dinara jednokratne pomoći

  • 3

U želji da pomognu svojoj drugarici Anđeli Jošić, učenici šestog razreda, njeni drugari iz OŠ "Miloš Gajić" u Amajiću i izdvojenim odeljenjima u Culinama u Donjoj Trešnjici organizovali su niz humanitarnih akcija kako bi prikupili novac za njeno lečenje.

Osnovac neobičnim oglasom raznežio Novosađane: Svi traže psa Đuru, a crtež je pobedio! (FOTO)

Škola počela i za decu migranata u Kikindi: U Prihvatnom centru nastavu prati čak 36. mališane (FOTO)

Anđela ima zdravstvenih problema i njena porodica za lekove na mesečnom nivou treba da izdvoji oko 30.000 dinara. Budući da će lečenje trajati najmanje godinu dana, bilo je nephodno da im se pruži pomoć.

Đaci iz Donje Trešnjice su kucajući na vrata svojih komšija uspeli da prikupe 18.600 dinara jednokratne pomoći, a u okviru Dečje nedelje, danas su organizovali prodajnu izložbu, kako bi obezbedili još novca za lekove drugarici.

U Donjoj Trešnjici i centru Malog Zvornika, prodavali su igračke koje su doneli, razglednice, ukrasne i druge upotrebne predmete koje su sami napravili, kao i školski pribor. U svemu ih je podržao kolektiv škole, učitelji i roditelji.

- Želju dece da pokažu kakvi su ljudi, prepoznali su meštani i podržali ih prema sopstvenim mogućnostima. Uspeli su da prikupe dovoljno novca za kupovinu mesečne doze lekova, ali već planiramo i novu akciju - kaže učitelj Predrag Spasojević.

Ona je najavljena za 22. oktobar, kada će organizovati humanitarnu šetnju u kojoj će učestvovati planinari i svi drugi građani koji se okupe na startu ispred zgrade opštinske uprave. Iznos kotizacije za ovu šetnju je dobrovoljan.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. oktobar 2017 | 08:11

    Kad se deca izgradjuju od malena na pravim vrednosnim temeljima to i jesu SUTRA SVETLA NASA BUDUCNOST!!!!!! Bravo za deciji trud i pozrtovanje!

  • Stanka

    6. oktobar 2017 | 09:26

    Bravo,bravo ima nade za nas dok je ovakve dece i njihovih roditelja.

  • predator

    6. oktobar 2017 | 12:46

    Veliko poštovanje bravo deco

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA