CAREVI: Pet dana nedeljno su studenti, a vikendom poljoprivrednici! Braća Đorđević između sela i grada biraju - oba (FOTO)

Od toga živimo, to nam plaća studije, dužni smo da pomognemo roditeljima- kažu braća koja na pitanje "selo ili grad" jednoglasno kažu oba

  • 25

Studenti, braća Nenad i Aleksandar iz sela Plaskovac kod Topole pet dana nedeljno uče, a dva su zemljoradnici. Poljoprivredom se bave i čitavo leto, od spremanja ispita sate kradu za poslove u vinogradu i voćnjaku. Nenad završava mašinstvo, Aleksandar ekonomiju.

Milica i Veljko su prodali stan na Vračaru i pobegli na selo: Nikada pre nisu naložili smederevac, a sad žive kao carevi (VIDEO)

- Od toga živimo, to nam plaća studije, dužni smo da pomognemo roditeljima - kažu braća koja na pitanje "selo ili grad" jednoglasno kažu - oba!

Nenad Đorđević ima 25 godina, i upravo kreće na drugu godinu master studija na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu. Kada nije u gradu, u Plaskovcu je ili prodaje svoju robu na manifestacijama u okolini, kao što je Oplenačka berba. A na berbi je nastupio sa devojkom Sofijom Petrović, koja mu je koleginica na fakultetu, ali i pčelarka.

Foto: Telegraf

- Imamo jabuke, šljive, breskve, višnje i grožđe na oko šest hektara. Proizvodimo vino, ali i rakiju- komovicu i šljivu. Zadovoljan sam kako je grožđe rodilo ove godine, ima visok procenat šećera i biće dobrog vina. Na Oplenačku berbu izneli smo voće i prošlogodišnje vino jer ovogodišnje nikome još nije gotovo - objašnjava Nenad.

Foto: Telegraf

On kaže da je poljoprivrednik od detinjstva, jer deca na selu rano počnu da pomažu roditeljima. Ipak, opredelio se za studije mašinstva, sada je na master studijama. Nenad kaže da će tražiti posao u struci koju je birao, a da će do radnog mesta biti u vinogradu i voćnjacima.

Foto: Telegraf

- Imam utisak da nikada zapravo neću otići sa sela, ne mogu da zamislim da konstantno živim u gradu kada završim fakultet - kaže Nenad.

Foto: Telegraf

Njegov brat Aleksandar završava ekonomiju. Kaže, malo se odužilo jer zna da bude problem kada leti neko bira između spremanja ispita i silnih poslova u selu.

Foto: Telegraf

Na Oplenačkoj berbi braća su nastupila i sa medom na tezgi. Nije njihov, med je izložila Sofija Petrović, Nenadova devojka. Smeju se na opasku da bi ako jednom udruže svoje živote mogli da udružiće i proizvodnju.

Foto: Telegraf

- Moji roditelji se pčelarstvom bave od 1998. godine. Košnice su nam u selu Trnava. Još kao mala pomagala sam ocu oko vađenja i pakovanja meda. Tada smo imali samo bagremov i livadski med, a kasnije smo majka i ja počele da uvodimo inovacije, kombinujući med sa suvim voćem i lekovitim biljem.

Foto: Telegraf

Dalji planovi su nam proizvodnja krema i uopšte kozmetike. Takođe, moj je plan da završim master i zaposlim se kao mašinski inženjer, jer to je moj prvi izbor. Pčelarenje će biti samo hobi - kaže Sofija.

Foto: Telegraf

Braća Đorđević vikend pred početak obaveza na fakultetu provode na selu, tu gde su celo leto pomagali roditeljima koji ih izdržavaju na studijama i omogućavaju im da biraju svoj poziv u životu.

Daljinac

(M.Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    22. oktobar 2017 | 16:56

    Što volim da citam ovakve clanke 😊❤ moze se uspeti u zivotu bez lopovluka , bez da budes starleta , huligan , mafijaš , SVE NAJBOLJE 💪💕 OVAKVI LJUDI SU ZA MENE ELITA A NE ONI KLOŠARI KOJI SE NA BRZINU OBOGATE .

  • BASA

    22. oktobar 2017 | 17:17

    Sve cestitke ! Primer ste svima nama i starima i mladima !

  • Milomir

    22. oktobar 2017 | 16:56

    To su pravi sumadinci dobri momci, oni nisu gospoda iz beooograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA