≫ 

Crveni meteoalarm u većem delu Srbije: Negde pao sneg, negde nema struje, kiša pravi ogroman problem

Crveni meteoalarm, koji predstavlja vrlo opаsno vreme, proglašen je u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji

  • 1

Republički huidrometeorološki zavod Srbije proglasio je crveni meteoalarm u veće delu Srbije zbog vetra, snega i poledice.

SRBIJA SE ZABELELA: U gradovima lije kiša, na planinama sneg, ovim deonicama nećete moći! (FOTO) (VIDEO)

Opština Ivanjica na muci: Sela bez struje, opšta pometnja

Crveni meteo0alarm, koji predstavlja vrlo opаsno vreme, proglašen je u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

U Pomoravlju i jugoistočnoj Srbiji proglašen je narandžasti meteoalarm, koji, takođe, označava opasno vreme.

Sneg, vetar i kiša mnoge krajeve u Srbiji ostavili su bez struje, a na pojedinim deonicama prekinut je i saobraćaj zbog snežnih nanosa.

Sneg koji je u ranim jutarnjim satima počeo da pada na višim predelima opštine Ivanjica, bez struje je ostavio sva golijska selima kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama.

Printskrin: RHMZ

Slična situacija je i u opštini Bajina Bašta gde više sela sa po 300 i 500 stanovnika kao što je Ovčinja struje nemaju po nekoliko sedmica. Sve njih brine kakvo će stanje biti tek kada padne sneg.

Zabelelo se i u Zlataru, Sjenici...

Za vreme crvenog meteoalarma prognozirаne su nаročito opаsne vremenske pojаve, а mogu biti tаkvog intezitetа dа mogu da prouzrokuju veliku mаterijаlnu štetu i biti veomа opаsne po bezbednost ljudi i životinjа.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko ja

    24. oktobar 2017 | 18:14

    Kisa je. Hladno i tmurno vreme. Ja sam tako depresivan. Ni kera da izbacis napolje. Gledam u pusto dvoriste. Samo moja hanuma rilja bastu, pa i bolje sad nego kad padne sneg. Jaka je ta zena a stiti je i novi zakon. Zato necu da je prekidam. Neka je nek odradi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA