Ambasador Kraljevine Maroka posetio Novi Sad (FOTO)

Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su se složili da su tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Maroka dobra osnova za proširivanje saradnje i na lokalnom nivou

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Kraljevine Maroka Nj.E. gospodina Mohameda Amina Belhaža.

Novi Sad će za Novu godinu promeniti izgled i oživeti svoje zgrade, ulice i trgove

Tom prilikom gradonačelnik mu se zahvalio na poseti i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su se složili da su tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Maroka dobra osnova za proširivanje saradnje i na lokalnom nivou. Gradonačelnik Vučević rekao je da izuzetno vrednuje stav Kraljevine Maroka u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije odnosno, teritorijalnim integritetom Srbije.

Pored kulture i obrazovanja, kao važne oblasti za uspostavljanje novih veza na obostranu korist, navedeni su privreda odnosno poljoprivreda i turizam, a ambasador Belhaž naglasio je da se trenutno razgovara o učešću Maroka na narednom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević naglasio je i veliku ulogu novosadskog univerziteta i IT sektora za opšti napredak grada, kao i najvažniji projekat u kulturi ''Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture''. Gradonačelnik i ambasador ocenili su da su kulturna razmena, povezivanje omladine i pospešivanje saradnje među univerzitetima veoma važni za dalji razvoj saradnje.

Foto: novisad.rs

Sagovornici su se složili da postoji veliki potencijal za razvijanje odnosa i da će oba zvaničnika sa svojih pozicija doprineti njihovom ostvarivanju. Oni su se dogovorili da će u narednom periodu preduzeti korake za uspostavljanje bližih odnosa između Grada Novog Sada i marokanskog grada Meknes.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA