≫ 

Nova srpska uniforma, nikad jača oklopna vozila: Pogledajte kako je izgledala vežba odbrane ambasade u centru Beograda (VIDEO)

U njoj su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć

  • 7

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da dobar rad policije, vojske i drugih srpskih bezbednosnih službi garantuje stabilnost i bezbednost naše zemlje i sigurnost naših građana.

Stefanović se sastao sa Ditmanom: Od početka godine srpska i nemačka policija razmenile 2.400 informacija (FOTO)

- Republika Srbija je potpuno svesna svih pretnji i izazova terorizma i ekstremizma i odgovorno i ozbiljno postupa u cilju zaštite države i naših građana -rekao je Stefanović koji je prisustvovao antiterorističkoj vežbi koju su na platou iza ambasade Kanade u Beogradu izveli pripadnici Žandarmerije, a u kojoj su učestvovali i pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Ministar je istakao da je, kao što je prikazano u izvedenoj vežbi, posao policije i drugih srpskih bezbednosnih struktura da ne dozvole da se teroristički napad ikada desi u našoj državi i da na svaku potencijalnu pretnju brzo i efikasno odgovore, neutrališu je i otklone svaku opasnost.

Stefanović je rekao da borba portiv terorizma nije moguća bez čvrste saradnje sa drugim državama i dodao da se veća efikasnost postiže kroz razmenu informacija, iskustava, obuka, tehnika i unapređenjem sposobnosti.

Foto: MUP Srbije

Tokom vežbe odbijanja terorističkog napada na ambasadu, prikazana je nova uniforma Žandarmerije, modernizovana oklopna vozila, kao i borbena vozila

hameri.

- Videli ste i u današnjoj vežbi da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa daljim operemanjem jedinica. Žandarmerija će pored nove opreme i nove uniforme koju će dobiti svaki pripadnik, u narednoj godini imati i dodatnu modernizaciju naoružanja, kao što smo u ovoj godini nabavili nova oklopna vozila i modernizovali borbena oklopna vozila M11 i M15 - naveo je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Modernizovana okolpna vozila, kako je naveo ministar, sada su daleko bezbednija za pripadnike Žandarmerije koji više, prilikom dejstava, ne moraju da izlaze izvan vozila, već mogu iz unutrašnjosti da upravljaju vatrom.

Foto: MUP Srbije

Stefanović se zahvalio otpravniku poslova Ambasade Kanade Brajanu Ebelu na odličnoj saradnji dve zemlje i izrazio očekivanje da će u narednoj godini saradnja u sistemu bezbednosti biti dodatno unapređena, kroz razmenu iskustva i znanja.

Otpravnik Ebel istakao je da Srbija i Kanada odlično sarađuju na mnogim poljima.

Foto: MUP Srbije

Zahvalivši se ministru Stefanoviću, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim učesnicima vežbe, Ebel je ocenio da je ona bila izuzetno važna i uspešna i da je pokazala sposobnost Žandarmerije i drugih policijskih službi za efikasno reagovanje na terorističke pretnje.

Foto: MUP Srbije

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    15. novembar 2017 | 16:35

    Zbog toga kola hitne pomoci sa upaljenom rotacijom i sirenom ne mogu iz pravca pivare da predju 300 metara koji nekome znace sansu da ostane u zivotu.

  • Omon🇷🇺

    15. novembar 2017 | 17:45

    Nedaj Boze da imamo probleme sa teroristima nebi ovo islo ovako lako.

  • Patriota

    15. novembar 2017 | 17:47

    Upravo zbog toga se ova vezba danima najavljuje da bi svi kojima je potrebno znali alternativne pravce kretanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA