≫ 

Verka je direktorka najvećeg srca: Nije htela da prijavi vandale koji su slomili tek napravljenu vrtešku, a za to ima jak razlog

Sopstvenom istragom direktorka je otkrila ko je preskočio ogradu i u dvorištu vrtića se iživljavao na novom mobilijaru

  • 0

Prošlog vikenda u dvorištu vrtića u Bogatiću izvaljena je iz zemlje vrteška istog dana kada je montirana! Vandalski čin se dogodio kada je pao prvi mrak, samo pola sata do sat vremena nakon što su iz dvorišta otišli majstori koji su monirali vrtešku i još nekoliko sprava koja je PU "Slava Ković" nabavila za svoje polaznike. Počinioci su otkriveni i prošli su samo sa opomenom!

Roditelji će morati da plate vrtić do 5. u mesecu inače ih očekuje neprijatnost!

Direktorka vrtića Verka Zorbić se na poziv vaspitačice Dane Radovanović (koja živi preko puta vrtića) brzo pojavila na licu mesta.

Srela se sa grupom osnovaca koja se kretala iz pravca igrališta "Mačve" i posumnjala da je neko od njih učestvovao u vandalizmu. Razgovarala je sa decom, a narednih dana kako je saznavala adrese i telefone pozivala i njihove roditelje na razgovor.

Pojedini su priznali, neki negirali, a bilo je i onih koji su negodovali zbog sumnjičenja. Tek, sopstvenom istragom direktorka je otkrila ko je preskočio ogradu i u dvorištu vrtića se iživljavao na novom mobilijaru. Deca su se igrala i na drugim spravama, ali su vrtešku izvalili iz zemlje jer se cement kojim je fiskirana još nije bio osušio.

- Otkrila sam ko je sve bio u dvorištu vrtića i učestvovao u vandalizmu. Rekla sam da ću im ovog puta oprostiti i neću podneti prijave Centru za socijalni rad i policiji iako sam, u naletu besa i razočarenja kad sam videla šta je urađeno neposredno nakon što je mobilijar montiran razmišljala da to učinim - kaže direktorka.

Foto: Beoinfo

Osim što je vrteška izvaljena, na njoj nije pričinjena šteta. Moglo je, međutim i to da se dogodi. Iako je dvorište vrtića ograđeno, a vrata se zaključavaju, pod okriljem noći posećuju ga deca i mladi koji preskaču ogradu do dvorišta osnovne škole.

Veći problem, prema navodima Zorbićeve, su stariji koji tokom letnjeg raspusta na krovu vrtića piju, puše i divljaju uništavajući krovnu konstrukciju.

"Omiljeno" mesto im je i ulaz u kuhinju zato što je sakriven od pogleda prolaznika. Zorbićeva navodi da je bezbroj puta tokom noći dolazila u vrtić i iznutra posmatrala ponašanje mladih koji sede na stepeništu, puše tompuse i ispijaju alkoholna pića.

Naočigled bezazlen slučaj aktuelizovao je, već registrovano, pojačano destruktivno ponašanje kod najmlađih.

Prevencija kojom bi se sprečilo da "obično" rušenje tek postavljenog mobilijara u vrtiću eskalira u teže oblike vandalizma i sukob sa zakonom trebalo bi da bude obaveza svih koji su u lancu brige o odrastanju dece, od porodice do ustanova koje imaju nadležnost i odgovornost da to čine.

Daljinac

(Telegraf.rs/macvapress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA